Adela Cojan: câți angajați din sănătate au primit în luna mai stimulentul de risc

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL

Adela Cojan a vorbit în cadrul dezbaterii organizate de grupul de presă DC Media Group cu tema: Cum va arăta „noua normalitate” în sistemul sanitar, despre situația furnizorilor de servicii medicale, afectați de pandemie, dar și despre câți angajați au primit stimulentul de risc. 

Adela Cojan președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a fost prezentă la dezbaterea organizată de grupul de presă DC Media Group, unde a vorbit despre cheltuielile furnizorilor de servicii medicale.

Moderatorul Val Vâlcu a amintit în cadrul dezbaterii faptul că unele centre medicale private au avut cheltuieli ma mari în perioada pandemiei, fiind vorba despre modificările ce au trebuit făcute privind izolarea pacienților, dezinfecție, până și costurile de incinerare ar fi putut crește, deoarece au fost mai multe deșeuri periculoase în urma utilizării a mănușilor, a măștilor și a combinezoanelor de protecție în situații în care până acum nu erau necesare.

Președintele CNAS, Adela Cojan a explicat care este situația acestor furnizori deservicii medicale. „Cheltuielile suplimentare, într-adevăr, au trebuit să fie suportate de către unii furnizori de servicii mediale, însă pentru perioada de urgență și de alertă am fost atenți la modificarea unor reglementări interne ale sistemului asigurărilor sociale de sănătate, astfel încât, indiferent de indicatorii realizați, noi să facem plată la nivelul valorii contractului pe care l-am avut încheiat la începutul anului cu acești furnizori de serici medicale, prin urmare cred, sper și depunem eforturi suplimentare ca toți furnizorii să încerce să acopere aceste cheltuieli din acest – cum îl numim – tarif pe caz ponderat (tarif pcp)”, a explicat ea.

Bani suplimentari pentru personalul medical

În plus, mai spune ea, au fost plătite unele sume suplimentare. „În plus față de aceasta am colaborat cu Ministerul Fondurilor Europene prin intermediul caselor județene de asigurări de sănătate, au fost plătiți bani suplimentari pentru tot personalul medical și auxiliar care în perioada aceasta a venit în contact cu persoane suspecte sau infectate cu virusul SARS-CoV, astfel încât în luna aprilie, 33.329 de persoane din rândul corpului medical au beneficiat de acest stimulent de risc, iar în luna mai, 39.596 de persoane din rândul corpului medical au beneficiat de acest stimulent de risc”, a mai spus ea.

Mai multe detalii aflați din maerialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel