Adela Cojan: cât de mult a scăzut adresabilitatea spitalelor

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Medic
Medic

Președintele CNAS, Adela Cojan, a participat la dezbaterea organizată de grupul de presă DC Media Group, cu tema: Cum va arăta „noua normalitate” în sistemul sanitar. Ea a vorbit despre așa-zisa revoluție a sistemului sanitar, care s-a întâmplat în mod forțat din cauza pandemiei. 

Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a fost prezentă la dezbaterea organizată de grupul de presă DC Media Group, unde a vorbit despre modificările ce au apărut în sistemul medical, ca urmare a pandemiei. „Mi se pare că în această perioadă am obținut lucruri pe care aș fi vrut să le implementez printr-o așa-zisă reformă a sistemului de sănătate, dar care a venit forțat de către pandemie. Mi s-a părut că s-a dezvoltat mult sentimentul de solidaritate la nivelul întregului corp medical românesc și spiritul de lucru în echipă, la nivelul întregului corp medical românesc”, a spus ea în carul dezbaterii.

Adresabilitatea spitalelor, scăzută

Pe de altă parte, ea a vorbit despre adresabilitatea la nivelul spitalelor, care a scăzut foarte mult în această perioadă. „Noi, ca și finanțator, ne gândim: oare aceasta este adevărata adresabilitate la asistența medicală spitalicească? Pentru că știți că înainte de pandemie aproape se cvadruplaseră cererile din unitățile de primiri urgențe ale spitalelor clinice și ale spitalelor județene. Erau într-adevăr statistici care ne arătau că în jur de 40% dintre adresări erau destul de nejustificate, ce nu puneau în pericol viața pacientului. Și atunci, sfatul meu și cerințele și dezideratul instituției pe care vremelnic o conduc este aceea de continuare pentru asistența medicală spitalicească prudentă, prevenție și în continuare vigilență pentru că virusul este în continuare printre noi”, a mai spus ea.

Ea a mai atras atenția asupra valului de informații „anticovid” care circulă în mediul virtual și care „seamănă puțin cu mișcare antivaccin”, spune ea. „Unii nu cred că se pot infecta, până când întâlnesc un prieten sau un membru de familie care se lovește de această afecțiune și observă că lucrurile nu sunt tocmai simple”, a mai completat președintele CNAS, Adela Cojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel