Adevărul despre consumul de OUĂ. Legătura cu vitamina D, colesterol, boli cardiace, Alzheimer

Adisa Codruț / 24 noi 2020 / 16:30
Ouă
Ouă

De ani de zile, problema ouălelor în alimentație a fost un subiect controversat, în principal din cauza conținutului crescut de colesterol. 

Unele studii au legat consumul de ouă de creșterea riscului de boli cardiace. Care este adevărul, însă? 

Colesterolul se pare că este crucial pentru celule și ajută organismul să genereze vitamina D, alături de testosteron și estrogen. Ficatul și intestinele noastre produc tot colesterolul de care avem nevoie, dar, în același timp, îl regăsim în produse animale precum carnea de vită, creveți, ouă, unt și cașcaval. Este purtat prin corp în sânge prin diferite tipuri de lipoproteine, ceea ce este important pentru că este responsabil pentru ceea ce numim colesterol bun sau colesterol rău.

Grăsimile trans, principala preocupare

În primul rând, cercetătorii nu au dovedit exact legătura între consumul de colesterol și riscul crescut de boli cardiace. În realitate, ei sunt mai îngrijorați cu privire la...

Citește continuarea pe DC NEWS

Articole Recomandate

LIDOCAINUM - prospect

24 ian, 21:44
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy