Adevărul despre consumul de OUĂ. Legătura cu vitamina D, colesterol, boli cardiace, Alzheimer

oua_inima_69747000 Ouă

De ani de zile, problema ouălelor în alimentație a fost un subiect controversat, în principal din cauza conținutului crescut de colesterol. 

Unele studii au legat consumul de ouă de creșterea riscului de boli cardiace. Care este adevărul, însă? 

Colesterolul se pare că este crucial pentru celule și ajută organismul să genereze vitamina D, alături de testosteron și estrogen. Ficatul și intestinele noastre produc tot colesterolul de care avem nevoie, dar, în același timp, îl regăsim în produse animale precum carnea de vită, creveți, ouă, unt și cașcaval. Este purtat prin corp în sânge prin diferite tipuri de lipoproteine, ceea ce este important pentru că este responsabil pentru ceea ce numim colesterol bun sau colesterol rău.

Grăsimile trans, principala preocupare

În primul rând, cercetătorii nu au dovedit exact legătura între consumul de colesterol și riscul crescut de boli cardiace. În realitate, ei sunt mai îngrijorați cu privire la...

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare

Știrile zilei în Sănătate și Farma

06 aug 2025, 10:28
Companii farmaceutice în criză și schimbare. Procese, scăderi de profit și strategii noi care vor remodela piața medicamentelor sunt câteva din cele mai importante știri ale zilei.

Știrile zilei în Sănătate și Farma

08 aug 2025, 14:57
Producătorii de medicamente ajustează previziunile financiare, în timp ce unele dispozitive medicale întâmpină probleme tehnice ce afectează tratamentele pentru diabet și obezitate.