Adolescenții, sentimente greu de stăpânit

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Deficitul vitaminei D în copilărie poate duce la comportamente agresive în adolescență
Deficitul vitaminei D în copilărie poate duce la comportamente agresive în adolescență

Adolescenții au adesea frustrări din cele mai mari, din motive din cele mai mici. Unii dintre ei reușesc cu greu să gestioneze aceste stări. Specialiștii au câteva metode.

Adolescenții au adesea motive de supărări intense. Fie că e vorba despre o ceartă cu părinții, sau cu cel mai bun prieten, o notă proastă la școală sau doar un unfollow pe rețeaua de socializare. Pentru un adolescent oricare dinter acestea ar fi un motiv suficient pentru a trăi o adevărată dramă, iar modul în care va reuși să-și gestioneze starea depinde doar de el. "O ieșire este ca și cum ai construi ceva de la început și ai încerca să descoperi cum ai vrea să arate", spune dr. Joy Jacobs, psiholog clinic la Universitatea din California, școala de medicină din San Diego, scrie webmd.com.

Unii oameni se plâng la prieteni când sunt furioși, triști sau stresați. Alții vor să înfulece o grămadă de chipsuri. Dar acestea nu sunt cele mai sănătoase moduri de a scăpa de o stare proastă. De fapt, probabil te vor face să te simți mai rău. Când ești jos, gândește-te la aceste modalități mai bune de a-ți bloca sentimentele.

Ce să faci să scapi de furie

Nu vă „mâncați” sentimentele. Când vă simțiți rău, ați putea fi tentați să luați niște alimente nesănătoase și să le mâncați în grabă. Evitați bucătăria până când aveți timp să vă gândiți la această reacție. "Faceți o pauză între senzația de rău și deschiderea frigiderului", spune Jacobs. "Oamenii nu se simt niciodată mai bine dacă mănâncă emoțional". Dacă nu puteți rezista nevoii de a pune ceva în gură, Jacobs sugerează să faceți o ceașcă de ceai din plante. Puteți, de asemenea, să vă concentrați asupra gustărilor sănătoase. Puteți întinde hummus pe șase biscuiți întregi sau puteți lua o tortilla mică și adăugați o felie de brânză cu conținut scăzut de grăsimi sau curcan.

Stresat din cauza școlii? Faceți o plimbare în jurul blocului sau încercaț niște poziți yoga în cameră. Furia e atât de mare încât nu mai puteți gândi corect? Încercați să alergați cât mai repede și mai tare pe stradă, lovind o pungă sau încercând mișcări de kickboxing, pentru a elibera tensiunea.

Pont: Puteți încărca o listă de redare cu melodiile preferate în timp ce alergați. Poate va spori starea de spirit chiar mai mult, spune Jacobs.

Folosiți cuvintele. Cuvintele, cum ar fi cele dăunătoare pe care le-ați fi putut schimba cu părinții sau frații, pot provoca o dispoziție proastă. Ele pot fi, de asemenea, un remediu. „Vă pot ajuta să discutați despre sentimentele dvs. cu un prieten sau un adult de încredere, cum ar fi un profesor sau un consilier școlar”, spune Lindgren.

"Dacă nu aveți pe cineva de încredere, încearcați să scrieți sentimentele sau să le exprimați prin artă, poezii sau desene", spune ea. "Dacă nu sunteți într-un loc sigur pentru a scrie sentimentele, scrieți-le oricum - și apoi distrugeți-le, înainte ca cineva să le poată citi. Când explorați sentimentele într-un mod creativ, că puteți simți mai conștient de sine și aflați exact ce vă face trist sau supărat”, spune Lindgren.

Închideți telefonul. Indiferent de modul în care vă simțiți, probabil că aveți telefonul aproape de mână. Chiar dacă aveți o dispoziție proastă, puteți continua să stați pe Facebook, Instagram sau Snapchat. Amintiți-vă că toate lucrurile distractive și minunate pe social media nu reflectă întotdeauna realitatea. Oamenii de obicei postează doar cele mai frumoase fotografii și cele mai multe actualizări pozitive.

Totuși, cum puteți evita invidia online? "Luați o pauză de la social media", spune Lindgren. „Utilizați timpul departe de telefon și de computer pentru a întâlni oameni noi sau pentru a găsi un loc de voluntariat. Prin construirea de empatie față de alții, veți fi mai buni pentru voi", spune Lindgren. Indiferent cât de fericiți sunt alți oameni online și în viața reală, știți că nu sunteți singuri trădați sau furioși. Toată lumea se află în stare proastă. "Este ciclul sentimentelor pe care le trecem cu toții. Sentimentele vor trece dacă le lăsați", spune Jacobs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel