Copiii sub doi ani, de ce nu ar trebui lăsați în fața ecranelor digitale

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Copiii sub doi ani nu trebuie lăsați în fața ecranelor
Copiii sub doi ani nu trebuie lăsați în fața ecranelor

Timpul prea lung petrecut în fața ecranelor digitale este o problemă dezbătută de OMS. Organizația atrage atenția că cei mici, sub doi ani sunt cei mai afectați.

Problema timpului prea lung petrecut în fața ecranelor digitale este o preocupare din ce în ce mai mare a organizațiilor din sănătate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a arătat că cei mici, sub doi ani, nu ar trebui să petreacă deloc timpul în faţa ecranelor digitale. Afirmația face parte din nole recomandări ale OMS concepute pentru prevenirea bolilor ce se dezvoltă mai târziu în timpul vieţii, potrivit agerpres.ro.

Acestea au fost publicate miercuri, de Agenția ONU, cu sediul la Geneva. Potrivit recomandărilor, copiii cu vârste sub cinci ani ar trebui să-și petreacă timpul făcând mişcare, dormind şi vizionând programe la televizor sau conţinuturi online. "Lipsa de activitate fizică a fost identificată ca fiind un principal factor de risc de mortalitate la nivel global şi un factor care conduce la creşterea excesului în greutate şi la obezitate", a scris OMS.

Interacțiunea cu adultul care îl îngrijește, importantă

Bebeluşii ar trebui să aibă activitate fizică cel puţin 30 de minute zilnic şi acest timp ar trebui extins la cel puţin trei ore după împlinirea vârstei de un an, conform recomandărilor OMS.
Privitul la televizor sau la dispozitivele mobile ar trebui limitat la o oră în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, mai arată sursa citată.

"Ceea ce este esenţial la această vârstă este interacţiunea cu persoana care îl îngrijeşte", a declarat Juana Willumsen, expertul OMS în sănătate publică. Ea a recomandat joaca, în locul privitului la ecran.
Deasemenea, în ce provește orele de somn ale celor mici, OMS recomandă ca nou-născuţii să aibă cel puţin 17 ore de somn, care scade treptat la 10 ore până la vârsta de 3 ani.
Normele OMS sunt similare cu liniile directoare naţionale existente în Australia, Canada, Statele Unite şi Noua Zeelandă.

Willumsen a mai arătat că nu doar ţările bogate sunt afectate de lipsa activităţii fizice şi de privitul exagerat la ecranul televizorului sau al dispozitivelor mobile. "Este o problemă în creştere în anumite părţi ale lumii în care există o urbanizare rapidă", a spus ea, atrăgând atenţia asupra îngrijirii necorespunzătoare a copiilor de către părinţi care lucrează în ţări mai puţin bogate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel