Afecțiunile medicale care pot provoaca un rezultat pozitiv de sarcină fals

Testele de sarcină pozitive nu indică întotdeauna că s-a produs concepția. În unele cazuri, teste pozitive apar complet fără nicio legătură cu sarcina. Câteva afecțiuni medicale pot provoca producția de gonadotropină corionică umană sau HCG - hormonul care indică de obicei că s-a produs concepția.

Deși în unele cazuri sunt prezente cantități foarte mici de HCG, tehnologia avansată a testelor de sarcină la domiciliu permite detectarea HCG la niveluri inferioare. Testele pozitive false pot fi cauzate de medicamente de fertilitate, chisturi, tulburări hipofizare și unele tipuri de cancer, notează Livestrong

infertilitate

Femeilor care urmează tratamente de fertilitate, în special pentru a stimula ovulația, li se pot prescrie medicamente precum Pregnyl și Humegon. Aceste medicamente includ o formă de HCG care poate rămâne în organism zile întregi după tratament. Femeile care primesc aceste tratamente trebuie să urmeze instrucțiunile medicului pentru a nu testa prea devreme, pentru a evita obținerea unui fals pozitiv.

coriocarcinom

Coriocarcinomul este un tip de cancer care apare în interiorul uterului. Celulele canceroase produc HCG, care este detectată ca o sarcină. Printre simptomele coriocarcinomului se numără sângerare vaginală, durere și chisturi ovariene. Tratamentul implică chimioterapie, urmată de o observare atentă pentru următorii trei ani pentru a detecta o posibilă reapariție.

Tulburare hipofizară

Tulburările glandei pituitare pot provoca un test de sarcină fals pozitiv. Tumorile hipofizare pot stimula celulele din glanda hipofiză să producă HCG. Menopauza poate afecta, de asemenea, hipofiza, ducând la producerea de HCG și teste de sarcină fals pozitive. În rare ocazii, hipofiza poate crea HCG chiar și atunci când nu există tulburare sau tumoră.

Chist ovarian

Chisturile corpusului luteum pe ovare pot provoca falsuri pozitive la testele de sarcină. Corpusul luteum rămâne pe ovar după eliberarea ovulului. Cu timpul, se dezintegrează și ciclul se repetă. Dacă corpul luteum se umple cu sânge sau lichid, acesta devine un chist și rămâne pe ovar. Corpusul luteum produce HCG și, prin urmare, poate interfera cu precizia unui test de sarcină.

Cancer

Unele tipuri de cancer, inclusiv de vezică urinară și ovarian, pot face ca un test de sarcină să oasă fals pozitiv. Aceste tipuri de cancer pot crea cantități mici de HCG care pot fi detectate la testele de sarcină la domiciliu extrem de sensibile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel