Alergia la nichel și la acele de seringă, Dr Adriana Camuescu explică

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Seringa
Seringa

Este sau nu este reală alergia la nichel? Putem să avem o reacție alergică doar pentru că acele de la seringă sunt făcute din acest metal? Dr Adriana Camuescu, medic primar alergolog, explică ce e adevărat în toată povestea aceasta

O poveste care a circulat mult în ultimii ani relata cazul unui pacient care, testat fiind pentru a se vedea șla ce alergeni reacționează, ar fi avut parte de un diagnostic greșit din cauza faptului că el ar fi fost de fapt alergic la nichel, metal din care sunt făcute acele de seringă. Se spune că omului i se umfla pielea de fiecare dată când era injectat subcutan.

„Nu poți să fii alergic la toate. Dar în această poveste cred că e puțin o istorie, pentru că mai curând aș spune că omul avea o problemă cutanată, adică o reactivitate exagerată a pielii sau avea reacții alergice încrucișate între alergenele cu care era injectat și de asta se pozitivau toate. Lucrul acesta ar fi putut să fie lămurit cu niște teste de sânge", a arătat dr Adriana Camuescu, medic primar alergolog de la Spitalul Clinic Sanador, EXCLUSIV LA DC NEWS și DC MEDICAL.

Când apare și cum se diagnostichează alergia la nichel

Specialistul spune că alergia la nichel nu se face așa, cu una cu două.

„Treaba cu nichelul nu e chiar așa. Nichelul nu dă reacții imediate! E un alergen mare, e un alergen de contact, dar reacția la nichel, de regulă, este o reacție întârziată. Și noi o diagnosticăm cu teste care se numesc patch test, care se aplică de regulă pe spate, cu care pacientul stă 48 de ore, și abia după se citește pentru prima dată reacția, urmând apoi să fie recitită la intervale determinate de timp", a explicat dr Adriana Camuescu.

Cum se tratează alergiile, aflați din video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel