Momentele cumplite prin care Răzvan Fodor a trecut din cauza astmului: de 6-7 ori am ajuns la spital
Prezentatorul TV Răzvan Fodor spune că astmul l-a făcut să treacă prin momente teribile.
Mulți fac confuzie între alergie și intoleranță. Iată care sunt principale diferențe dintre ele:
Reacțiile fizice la anumite alimente sunt frecvente, dar majoritatea sunt cauzate de o intoleranță alimentară și nu de o alergie alimentară, așa cum se crede. O intoleranță alimentară poate provoca unele dintre aceleași semne și simptome ca o alergie alimentară, așa se face că oamenii adesea le confundă.
O adevărată alergie alimentară determină o reacție a sistemului imunitar care afectează numeroase organe din organism. Poate provoca o serie de simptome, iar, în unele cazuri, o reacție alimentară alergică poate fi severă sau poate pune viața în pericol. În schimb, simptomele de intoleranță alimentară sunt, în general, mai puțin grave și adesea limitate la problemele digestive.
Iată care sunt principalele caracteristici pentru fiecare în parte, potrivit dr. Roxana Sfrenț-Cornățeanu, medic în cadrul Rețelei de Medicină Școlară ASSMB și Medic Specialist în Alergologie și Imunologie Clinică:
- nu apare la primul contact cu alimentul (etapa de sensibilizare),
- debut: brusc, la scurt timp după consumul alimentului (de la câteva minute până la două ore),
- manifestările: întotdeauna reproductibile după consumul alimentului, indiferent de cantitate,
- poate fi declanșată de contactul cu cantități foarte mici din alimentul respectiv (urme),
- poate pune în pericol viața pacientului pentru unele alimente se poate induce toleranța prin protocoale de desensibilizare.
- poate apărea de la primul contact cu alimentul (fără sensibilizare),
- debut: treptat, după câteva ore de la contactul cu alimentul,
- manifestările - inconstante, în funcție de canitatea de aliment consumată,
- poate fi declanșată de consumul unor cantități mai mari de alimente,
- de cele mai multe ori nu pune viața pacientului în pericol,
- nu poate fi indusă toleranța. Ex: Intoleranța la lactoză/ fructoză/ gluten (sensibilitatea celiacă/non-celiacă)
Prezentatorul TV Răzvan Fodor spune că astmul l-a făcut să treacă prin momente teribile.
Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit despre testul paharului în cazul unei erupții pe piele, în contextul în care spitalele sunt arhipline.
Umiditatea aerului și rolul pe care îl are în cazul răcelilor. Cum se poate îmbunătăți calitatea aerului cu ajutorul uleiurilor esențiale
Adda a vorbit despre drumul spre vindecare, despre suma enormă pe care a dat-o pentru analize și investigații și despre simptome și tratament.
Care e primul simptom al rinitei alergice, când apar alergiile de obicei și ce este polipoza nazală, complicația alergiilor.
Alergia la ambrozie afectează sute de mii de români. Un medicament internațional ar urma să fie introdus pe piață.
Un nou strat de praf saharian a acoperit o bună parte din țară. Acesta poate provoca neplăceri unor categorii de persoane.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Alergiile sunt o problemă din ce în ce mai severă care ne pot afecta în orice sezon, la orice vârstă.
Răzvan Dragomir, medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre ruptura de menisc.
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
De la produse nepotrivite, la emoții sau condiții meteo, printre factorii apariției pielii intolerante.
Telefoanele sunt un magnet pentru alergeni. Asta înseamnă că ați putea dezvolta anumite alergii din cauza celui mai utilizat obiect.
Alergiile de primăvară sunt coșmarul multor persoane care suferă de alergii la polen.