Alertă MAE privind călătoriile în Belgia: trebuie să intre în carantină

Adisa Codruț |
Data publicării:
Călătorie
Călătorie

Românii care călătoresc în Belgia trebuie să știe că după o ședere de 48 de ore într-o zonă roșie și revenirea în Regatul Belgiei trebuie să intre în carantină.

Reprezentanții MAE anunță că orice persoană, rezidentă sau nerezidentă, care soseşte în Regatul Belgiei după o şedere de cel puţin 48 de ore într-o zonă roşie, inclusiv România, trebuie să intre în carantină la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată de către persoana în cauză. În carantină trebuie să stea 7 zile, iar ca să iasă din aceasta trebuie să facă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia COVID.

Măsura belgienilor a intrat în vigoare la data de 31 decembrie 2020 și va rămâne în vigoare cel puţin până la data de 15 ianuarie 2021. Regatul Belgiei a mai impus ca persoanele rezidente în această țară care se întorc dintr-o zonă roşie unde au stat mai mult de 48 de ore trebuie să efectueze două teste moleculare tip PCR, respectiv în prima zi şi în a şaptea zi de carantină.

Mai multe puteți citi pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel