Alexandru Rafila, despre evoluția infecțiilor după începerea școlii: „va fi o creștere”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre posibila evoluție a infecțiilor cu COVID-19 după începerea școlii. Potrivit lui, nu va fi o „explozie”, dar o creștere a numărului de cazuri este așteptată.

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre evoluția cazurilor de COVID-19 așteptată după începerea școlii. Potrivit lui, în țări precum Germania s-a observat o creștere a numărului e cazuri, dar „nu o explozie”. El arată că cel mai important este ca această creștere să fie ținută sub control, iar cazurile să ie izolate din timp. 
„În Germania se înregistrează cazuri, dar nu este o explozie. Din cele circa 850 de școli care au fost deschise au apărut circa 41 de cazuri, ceea ce înseamnă 5%. S-a observat că în țările unde au reînceput activitățile școlare a existat o anumită creștere a numărului de cazuri. Important e ca această creștere să fie redusă și să permită desfășurarea activităților școlare fără întrerupere sau doar punctual întrerupere doar într-o anumită clasă în care s-au înregistrat un caz sau două”, a spus el la Antena 3

El a mai explicat că boala nu poate fi total exclusă dintr-o comunitate de copii. „Pot apărea cazuri, nu e nicio nenorocire - copiii fac în marea lor majoritate forme ușoare ale bolii. De exemplu, copiii de până la 10 ani doar în proporție de 0,1% necesită spitalizare și atunci ei trebuie pur și simplu izolați pe durata bolii după care se vor reîntoarce în colectivitate.
Trebuie să încercăm să înțelegem lucrurile acestea și să nu le dramatizăm, dimpotrivă, trebuie să le rezolvăm pragmatic.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel