Alexandru Rafila, despre ideea ca spitalizarea pentru nevaccinați să fie contra cost: "Ar duce mai degrabă la creșterea mortalității"

Adisa Codruț / 16 noi 2021 / 17:37
Prof dr Alexandru Rafila
Prof dr Alexandru Rafila

Alexandru Rafila susține că introducerea plății pentru spitalizarea persoanelor nevaccinate contra COVID-19 nu ar face decât să crească numărul deceselor.

Alexandru Rafila crede că ideea ca bolavii de COVID-19 nevaccinați să-și plătească spitalizarea nu este una bună și nu ar face decât să crească numărul deceselor. 

"În mod evident nu am fost de acord și cred că au înțeles și PNL că plata serviciilor medicale de nevaccinați este exclusă. Este exclusă și medical, ar accentua problemele pentru că ar duce la prezentarea tardivă la spital, or noi vrem că pacienții să se prezinte cât mai repede la spital și asta (propunerea PNL) e o barieră", a spus Rafila.

"Nu e o soluție, e o complicare a situației, ar duce mai degrabă la creșterea mortalității, nu la rezolvarea problemei".

În ceea ce privește testarea gratuită a angajaților nevaccinați, Rafila a spus că ”trebuie să găsim o soluție pentru testarea gratuită pentru o perioadă de timp. Am propus 60 de zile, cred că vom rămâne cu această propunere", citează Antena 3. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy