Alexandru Rafila, despre închiderea magazinelor mai devreme: Nu am făcut nimic decât să mutăm aglomerația într-un anumit interval orar

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof. dr. Alexandru Rafila
Prof. dr. Alexandru Rafila

Alexandru Rafila crede că închiderea magazinelor mai devreme nu a avut efectul scontat. El este de părere că s-a produs și mai multă aglomerație.

Alexandru Rafila susține că închiderea magazinelor mai devreme aduce și mai multă aglomerație, iar dacă incidența cazurilor crește în București, iar magazinele s-ar închide mai devreme pe tot parcursul săptămânii, aglomerația ar fi și mai mare. De asemenea, el crede că se va muta aglomerația în benzinării, acolo unde rămâne deschis atunci când toate magazinele sunt închise.

"Eu cred că nu a fost o decizie bună. Puteau să facă lucrul ăsta, ca magazinele să se închidă cu jumătate de oră înainte de ora limită de circulație, cred că era suficient. Aglomerația, de multe ori, e generată de neliniște. Cozile s-au mutat de la magazine la benzinării. Benzinăriile ar trebui să vândă mai puțin alimente, s-au adaptat.

Nu am făcut nimic decât să mutăm aglomerația și să concentrăm oamenii într-un anumit interval orar. Dacă lucrul acesta se întâmplă în toate zilele săptămânii, dacă crește incidența în București, atunci aglomerația va fi mult mai mare în acest interval orar", a spus Alexandru Rafila, la DigiFM.

"Probabil că această analiză referitoare la fluxurile de persoane pe ore trebuia făcută întâi, apoi să se ia decizia. Chestiunea asta creează neîncredere din partea publicului și, în loc să discutăm despre un parteneriat între populație și autorități, discutăm de două tabere opuse și atunci și scopurile de sănătate publică sunt mai greu de atins în cazul în care oamenii sunt ostili unei anumite măsuri", a adăugat Alexandru Rafila.

Decizia de închidere a magazinelor mai devreme a fost contestată de către PSD, care consideră că „are un impact cu efecte devastatoare atât asupra mediului de afaceri, cât și asupra societății în ansamblul ei.”

Magazinele se închid la ora 18.00 în weekend, acolo unde incidența depășește 4 la mie, însă acolo unde este de peste 7,5 la mie, această măsură este aplicată pe tot parcursul săptămânii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel