Alexandru Rafila, despre umătoarele luni: Nu vom avea o scădere a numărului de cazuri

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Profesorul Alexandru Rafila spune că în următoarele luni nu va exista o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.

Principalele motive pentru această creștere ar fi, potrivit profesorului Rafila, începerea școlilor și venirea sezonului rece. 

"Până la sfârșitul anului, cu siguranță, nu vom avea o scădere a numărului de cazuri. Lucrul acesta are două tipuri de explicații: în această perioadă va exista o creștere, rămâne să vedem cât de serioasă va fi, sper să fie cât mai mică, datorită reînceperii multor activități, inclusiv a școlilor - sunt peste 2.000.000 de elevi care se reîntorc în școli, încep să călătorească, interacționează. Și urmează după aceea sezonul rece. Știți bine că acesta este un sezon în care transmiterea infecțiilor respiratorii este favorizată, lumea își desfășoară activitatea mai mult în spații închise, expunerea prelungită la frig favorizează o scădere a rezistenței imunității. Și toate lucrurile acestea coroborate duc la o îngrijorare care este exprimată foarte clar de Organizația Mondială a Sănătății. Biroul regional pentru Europa chiar menționează lunile noiembrie și decembrie ca două luni care ar putea să fie problematice. Cred că o mare atenție trebuie să dăm celor vulnerabili", a spus profesorul Alexandru Rafila la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel