Alimente pentru un ficat sănătos. Scad riscul de FICAT GRAS și curăță organismul

Anisia Nica |
Data publicării:
alimente pentru un ficat sanatos FOTO: Pexels @kaboompics.com
alimente pentru un ficat sanatos FOTO: Pexels @kaboompics.com

Care sunt alimentele benefice pentru sănătatea hepatică și cum ne putem proteja natural ficatul?

Unele afecțiuni necesită tratamente de lungă durată care influențează negativ sănătatea ficatului. Mai mult decât atât, anumite medicamente sunt hepatotoxice, adică afectează direct ficatul. În această categorie intră substanțele antifungice, anumite antibiotice și unele medicamente antivirale.

În cazurile menționate mai sus este necesară administrarea unor suplimente alimentare pentru protecția hepatică. Acestea se găsesc cu ușurință pe piață, dar există și alimente care contribuie semnificativ la sănătatea ficatului.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are numeroase beneficii asupra organismului, iar healthline arată că există evidențe științifice pentru care planta are capacitatea de protecție hepatică. Se pare că ceaiul verde previne cancerul de ficat și crește nivelul de enzime hepatice la persoanele cu hepatosteatoză.

Cafeaua

Cafeaua este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali. Deși cafeaua trebuie evitată în afecțiuni precum hipertensiunea arterială, alte condiții medicale pot fi ameliorate prin consumul de cafea. 

O ceașcă de cafea pe zi protejează ficatul, are efect antiinflamator, iar unele studii arată că anumiți compuși din cafea au efect terapeutic la pacienții care suferă de hepatită, boala ficatului gras și cancer de ficat.

Nucile

Nucile sunt alimente bogate în acizi grași nesaturați (Omega 3, Omega 6), elemente extrem de benefice pentru sănătatea ficatului. În urma unei cercetări s-a ajuns la concluzia că un consum de nuci moderat (15-30 de grame zilnic) este asociat cu îmbunătățirea capacității cognitive și cu scăderea riscului de apariție a hepatosteatozei.

Legumele verzi

Spanacul, broccoli și varza de Bruxelles sunt printre cele mai eficiente legume verzi pentru menținerea sănătății ficatului. Acestea sunt bogate în antioxidanți și intervin în curățarea naturală a organismului și, implicit, a ficatului.

Pentru funcționarea normală a ficatului, pe lângă aceste alimente, sunt recomandate eliminarea alcoolului, menținerea unei greutăți normale, respectarea unui alimentații echilibrate și mișcare în funcție de condiția medicală a fiecărui pacient.

Vezi și: Semințele de dovleac, sursa de vitamine, minerale și grăsimi bune. Uleiul, benefic și pentru față sau păr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel