Alimente stricate în magazinele din Corbeanca. Amenzi ANPC

Alimente stricate în magazinele din Corbeanca
Alimente stricate în magazinele din Corbeanca

Ca urmare a unor sesizări primite din partea unor consumatori, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, domnul Horia-Miron Constantinescu, în data de 04.09.2019, a dispus şi a coordonat o acţiune de control la operatorii economici din zona Corbeanca. Comisarii au descoperit alimente stricate şi au aplicat amenzi usturătoare.

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov au verificat aspectele sesizate la două magazine aparţinand SC MEGA IMAGE SRL, din localitatea Corbeanca, judeţul Ilfov, precizează reprezentanţii ANPC într-un comunicat de presă.

Rezulatele acţiunilor de control:

172 kg produse alimentare, în valoare de 1155 lei, peşte refrigerat, carne de pasăre rotisată, mălai, faina, orez, biscuiţi, ciocolată, pasta de roşii ,crema de cacao, erau păstrate la temperaturi contrare prevederilor legale sau a celor stabilite de producători;

2154 l apa pentru consum, băuturi răcoritoare, bere, în valoare de 9875 lei, erau depozitate la temperatura mediului ambiant, respectiv la circa 30 grade C, sub incidenţa directa a razelor solare, în curtea unuia dintre magazine;

6 kg carne şi preparate din carne, în valoare de 115 lei, se comercializau fără elemente de identificare;

1 kg salata de sfeclă roşie, în valoare de 27 lei, avea data limita de consum depaşită din 27.08.2019;

60 litri de băuturi răcoritoare, în valoare de 800 lei, se aflau la comercializare fără a avea traducerea în limba română a informaţiilor tiparite de producători pe etichete.

Au fost aplicate 5 amenzi contravenţionale în valoare totală de 55.000 lei.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor păstrate în condiţii neconforme, a celor comercializate fără elemente de identificare şi cu data limită de consum depaşită, precum şi oprirea temporară de la comercializare a celor cu deficienţe de informare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy