Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Iată câteva grăsimi ”bune”:
* avocado - este bogat în grăsimi monosaturate, fibre și potasiu care îmbunătățesc nivelul colesterolului HDL și reglează nivelul colesterolului rău sau LDL. Este un superaliment care poate fi adăugat și la diferite rețete de salată.
* brânză - este foarte nutritivă și conține toți nutrienții esențiali, cum ar fi calciu, vitamina B12, fosfor, seleniu, proteine. Este un produs lactat bogat în grăsimi care reduce riscul de diabet de tip 2.
* ciocolată neagră - nu sunt doar gustoase, ci sunt pline de fibre, grăsimi sănătoase, fier, magneziu, cupru, mangan și antioxidanți care scad efectiv tensiunea arterială și LDL sau nivelul colesterolului rău.
* ouă - gălbenușurile sunt adesea considerate nesănătoase pentru conținutul de colesterol și grăsimi. Dar cercetările recente spun că colesterolul din ouă nu afectează într-adevăr colesterolul rău. Mai degrabă, ouăle întregi sunt bogate în toate vitaminele esențiale, minerale, proteine, antioxidanți care asigură bunăstarea generală.
* pești grași - peștii grași precum somonul, sardinele etc. sunt considerați a fi superalimente deoarece conțin acizi grași omega-3 și proteine care sunt bune pentru sănătatea inimii noastre.
Alte alimente grase sănătoase - semințele de chia, nucă de cocos, ulei de măsline extra virgin, nuci, nuci, migdale, măsline, semințe de in, ton, tofu, semințe de floarea-soarelui, potrivit pinkvilla.com.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.