Alimente care îți îmbunătățesc vederea

Căpșuni

Există anumiți nutrienți care susțin sănătatea ochilor. Iată șase alimente recomandate de dietetici, bogate în acești nutrienți importanți, pe care îi puteți include în dieta dvs. pentru a vă ajuta să vă păstrați ochii în formă maximă.

Ouă

Carotenoizii sunt antioxidanți cu multe roluri în organism, dintre care unele se referă la sănătatea ochilor. Două carotenoide - luteina și zeaxantina - au fost identificate ca având potențialul de a vă proteja ochii de lumina albastră.

Morcovi

Morcovii sunt întotdeauna asociați cu o vedere sănătoasă, datorită nutrienților beta-caroten. Cercetările au arătat că consumul de alimente bogate în beta-caroten, cum ar fi morcovii, ajută la susținerea capacității de a vedea noaptea, precum și de a vedea în lumină slabă.

Legume cu frunze de culoare verde închis

Toate legumele cu frunze verzi sunt bogate în luteină și zeaxantină (acele carotenoide găsite în ouă care susțin sănătatea ochilor).

Pentru a oferi mâncărurilor un impuls de sănătate a ochilor, încercați să adăugați o mână de verdeață la masă, sau chiar amestecați-le cu ouăle de la micul dejun.

Căpșuni

Căpșunile sunt bogate în substanțe nutritive care susțin sănătatea întregului corp, dar oferă câteva beneficii cheie pentru sănătatea ochilor. Doar o ceașcă de căpșuni conține toată vitamina C de care aveți nevoie într-o singură zi.

Coacăze negre

Sunt surse bogate de flavonoide naturale numite antocianine. Antocianinele par să aibă un efect relaxant asupra mușchilor ochilor (mușchii ciliari). Posibilitatea de relaxare a acestor mușchi este o parte importantă în tratarea glaucomului. Nutrientul ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea inflamației la nivelul ochilor

Şofran

Este un condiment versatil care a fost folosit în întreaga lume, de secole. Unele studii au sugerat că consumul anumitor cantități de șofran ar putea contribui la îmbunătățirea vederii.

Articole similare

7 alimente care reduc stresul și anxietatea

10 mai 2025, 18:15
Nutriția joacă un rol crucial în gestionarea stresului și anxietății, iar alegerea unor alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți poate ajuta la reducerea efectelor negative ale...