Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Clătitele își au originea în Franța. Puteți găsi clătite servite în restaurante din întreaga lume, iar acestea conțin adesea fructe și alte umpluturi pentru micul dejun, precum și carne și brânză atunci când sunt servite la prânz și cină. Nutriția produsului poate varia în funcție de rețelele utilizate și de umplutura acestora.
Clătitele sărate sunt creații delicioase, ușoare și versatile, realizate cu un aluat simplu din ouă, făină, lapte și unt. Aluatul este apoi gătit într-o tigaie pentru a obține clătite subțiri și dantelate. Clătitele sărate pot fi umplute cu o varietate de ingrediente, cum ar fi legume, brânzeturi, carne și sosuri. Sunt o modalitate excelentă de a vă bucura de o varietate de arome și texturi într-o singură masă. Clătitele sărate sunt un fel de mâncare popular în Franța și pot fi găsite în restaurante și în casele din întreaga lume.
Deoarece sunt destul de subțiri, clătitele tind să fie sărace în calorii. O clătită cu un diametru de 25 de centimetri conține 90 de calorii, ceea ce reprezintă doar 4,5% din aportul zilnic sugerat de 2.000 de calorii pe zi. Clătitele sunt mai puțin calorice decât alte produse de mic dejun; două ouă omletă furnizează 140 de calorii, în timp ce o clătită în stil american cu un diametru de doar 10 centimetri conține 94 de calorii, potrivit Live Strong.
Clătitele sunt relativ sărace în grăsimi, fiecare clătită conținând 3 grame de grăsimi totale. Din această grăsime, doar un gram provine din grăsimi saturate. În timp ce organismul dumneavoastră are nevoie de grăsimi pentru o sănătate optimă, nu toate tipurile de grăsimi oferă beneficii. Prea multă grăsime saturată poate crește nivelul de colesterol, ceea ce crește riscul de boli de inimă. Asociația Americană a Inimii sugerează să consumați mai puțin de 16 g de grăsimi saturate zilnic atunci când urmați o dietă de 2000 de calorii pentru o sănătate optimă a inimii.
Clătitele sunt bogate în carbohidrați, deoarece fiecare clătită conține 13 grame de carbohidrați. Carbohidrații oferă organismului energie, astfel încât consumul de alimente bogate în carbohidrați poate fi benefic înainte de evenimentele sportive. O clătită cu un diametru de doar 10 cm conține 18 grame de carbohidrați.
Clătitele sunt relativ sărace în zahăr. Fiecare clătită conține doar 4 grame de zahăr. Asta deși multe gospodine nu pun zahăr în aluatul de clătite pentru ca acestea să nu se lipească de tigaie. Consumul de prea mult zahăr poate duce la apariția cariilor dentare și poate încuraja obezitatea, deoarece zahărul este bogat în calorii, dar nu foarte sățios. Pentru a vă satisface pofta de dulce în mod sănătos, completați clătitele cu fructe proaspete tăiate.
Vezi și: Tratamentele naturiste pentru păr, mit sau realitate. Pavelina Andrei: Trebuie adaptate
Clătitele nu furnizează prea multe proteine. O clătită conține doar 4 grame de proteine, adică jumătate din cât conține o cană de lapte. Proteinele sunt necesare pentru creșterea și repararea tuturor țesuturilor corpului dumneavoastră. Creșteți conținutul de proteine al clătitelor dumneavoastră umplându-le cu iaurt grecesc sau adăugați o lingură plină de unt de nuci.
Clătitele sunt moderat de sărace în sodiu, deoarece fiecare conține 210 mg, ceea ce cuprinde 9% din doza zilnică sugerată de 2.300 mg. Prea mult sodiu poate duce la creșterea tensiunii arteriale și la retenția de lichide. Adăugarea de carne procesată în clătite - de exemplu, șuncă, bacon de curcan sau șuncă - crește, de asemenea, aportul de sare.
Clătitele au un conținut moderat de colesterol, cu 40 mg în fiecare clătită medie. Această cantitate cuprinde 13% din limita zilnică sugerată de American Heart Association de 300 mg.
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?