Dr Anca Ionescu: Exercițiul fizic trebuie prescris

Florina Pop / 12 dec 2019 / 20:07
EXCLUSIV
Prof dr Anca Ionescu  FOTO: DC Medical
Prof dr Anca Ionescu FOTO: DC Medical

La seminarul „Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei" organizat de DC Media Group, prof dr Anca Ionescu, de la catedra de Medicină Sportivă a UMF Carol Davila, a vorbit despre prescrierea exercițiului fizic.

Prof dr Anca Ionescu, de la catedra de Medicină Sportivă a UMF Carol Davila, a declarat, la seminarul „Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei" organizat de DC Media Group, că "exercițiul fizic, pentru a-și atinge efectul scontat și pentru a nu avea reacții adverse, trebuie prescris".

"Organizația Mondială a Sănătății arată că 70% dintre decese sunt legate de stilul de viață, implicit de sedentarism, fumat, alcool și obezitate", afirmă profesoara Anca Ionescu. Iar asta trebuie să ne pună pe gânduri, continuă ea, și să-i facă pe medici să acționeze și să convingă oamenii să facă mișcare. Deși se tot vorbește, inclusiv în media, de beneficiile mișcării, iar asta de ani și ani de zile, lumea nu este prea dornică să facă mișcare.

Profesoara a subliniază că multe studii arată că practicarea sportului produce aceleași efecte pozitive și schimbări în organismul uman și la tineri, și la vârstnicii care fac exerciții fizice. Iar această prescripție pentru mișcare e semnată de medic și pacient și ține cont de tipul de activitate preferat de pacient. "A investi în prevenție înseamnă a economisi", punctează aceasta. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy