Andrei Baciu: Înțelegem cu toții importanța prevenției, însă trebuie să facem și pași în acest sens

Georgiana Ioniță / 24 apr 2020 / 17:43
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
Andrei Baciu. Foto: Facebook

Andrei Baciu, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a atras atenția, în cadrul dezbaterii ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, asupra faptului că România  are o rată a vaccinării mai scăzută decât cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a vorbit, în cadrul dezbaterii "Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", despre continuarea eforturilor de vaccinare, în special pentru patologiile virale cu afectarea sistemului respirator.

"Trebuie să facem toate demersurile, astfel încât, să nu se agraveze și să nu se suprapună aceste patologii, care afectează concentric sistemul respirator. Din nefericire, în continuare suntem cu o rată a vaccinării mai scăzută decât cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Dacă vorbim de calendarul clasic, la începutul acestui an, au fost deja demarate acțiuni astfel încât viitoarea campanie de vaccinare, de la sfârșitul anului 2020, să se desfășoare mai bine.

A fost pus în transparență, de către Ministerul Sănătății, ordinul 861, care prevede, pe lângă alte aspecte și câteva chestiuni referitoare la vaccinare, venind cu o abordare complementară, aceea de a avea o rambursare pentru persoanele aflate în grupe de risc. Ceea ce ar fi un pas important pentru noi, ca țară. Înțelegem cu toții importanța prevenției, însă trebuie să facem și pași în acest sens", a declarat Andrei Baciu.

 

Urmariți aici întreaga dezbatere. 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy