Aparat RMN, la SJU Deva. De luna viitoare va fi funcțional

Adisa Codruț / 25 sep 2019 / 12:17
Aparat RMN
Aparat RMN

Un aparat de investigații imagistice RMN a ajuns azi la SJU Deva. Echipamentul medical urmează să fie pus în funcțiune până la sfârșitul acestei luni.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a primit un aparat de investigaţii imagistice prin rezonanţă magnetică (RMN), echipamentul medical urmând să fie utilizat în diagnosticarea pacienţilor începând cu luna octombrie, potrivit agerpres.ro.

Administraţia spitalului a început, miercuri, lucrările de montaj al aparatului RMN, acesta urmând să fie amplasat într-un spaţiu ce a fost deja pregătit în locul fostei direcţiuni a unităţii medicale.

"Spaţiul, în suprafaţă de 160 de metri pătraţi, în care a funcţionat direcţiunea, a fost reamenajat după modelul construcţiilor spitaliceşti, iar acum aparatul RMN este în curs de instalare. Urmează probe şi instruirea personalului. Având în vedere că intrarea se va face prin holul principal al spitalului, se va asigura un acces facil al pacienţilor spre acest spaţiu", a declarat, miercuri, managerul SJU Deva, Delia Băda.

Aparatul RMN va deveni funcţional în luna octombrie a acestui an, prin punerea în funcţiune a acestuia urmând să crească nivelul de calitate al actului medical asigurat şi prin investigaţii de înaltă performanţă, a apreciat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

"Aducerea acestui aparat RMN la Deva demonstrează pe de-o parte seriozitatea guvernului social-democrat care îşi onorează promisiunile, dar şi responsabilitatea asumată faţă de grija pentru sănătatea cetăţenilor judeţului Hunedoara. Încă o dată, faptele vorbesc de la sine", a declarat Avram.

Structura funcţională a spaţiului în care va funcţiona aparatul RMN va cuprinde, printre altele, un cabinet de investigaţii, o cabină de comandă, spaţii pentru pregătirea pacienţilor, inclusiv a celor minori, o sală de aşteptare şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul RMN a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy