Aparatul RMN de la SJU Deva, funcțional în curând: deocamdată, în probe

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aparat RMN
Aparat RMN

Aparatul RMN de la Spitalul Județean Deva a intrat în probe. În scurt timp va putea fi utilizat. Investiția totală se ridică la 250 de milioane de euro.

Aparatul de investigaţii imagistice prin rezonanţă magnetică (RMN) achiziţionat de Guvern pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a intrat în probe şi va putea fi utilizat de medici în foarte scurt timp, a anunţat marţi administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

"Judeţul Hunedoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva aveau nevoie de acest aparat RMN. Consiliul Judeţean Hunedoara a făcut toate demersurile pentru ca acest echipament medical să poată funcţiona în cele mai bune condiţii. Probele sunt pe ultima sută de metri şi este o chestiune de zile până când aparatul va deveni funcţional", a declarat Avram.

Aparatul RMN a fost montat într-un spaţiu de 160 metri pătraţi ce era ocupat, până în luna septembrie, de către Direcţiunea SJU Deva.

Compartimentarea noii secţii a fost gândită în aşa fel încât să asigure, printre altele, un cabinet de investigaţii, o cabină de comandă, spaţii pentru pregătirea pacienţilor, inclusiv a celor minori, o sală de aşteptare şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice. 

Prin realizarea acestei investiţii, "creşte semnificativ" nivelul actului medical din SJU Deva, asigurând investigaţii de înaltă performanţă, susţin autorităţile, citează agerpres.ro.

Aparatul RMN a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro. Echipamentul a fost adus la SJU Deva în luna septembrie, lucrările de montaj fiind începute imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel