Aproape 400 de solicitări ale Ambulanței, de Crăciun, în Maramureș

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Aproape 400 de solicitări ale Ambulanței au avut loc de Crăciun, în Maramureș. Cele mai multe dintre ele au fost cazuri grave, iar o parte au necesitat investigații și consult de specialitate.

Potrivit unei statistici, din totalul celor 389 de cazuri, 312 au fost cazuri grave, iar 23 au fost rezolvate de medici. 55 au necesitat transport medical neasistat, iar două cazuri au fost consultații la domiciliu.

„În perioada sărbătorilor în județ au intervenit la 20 de pacienți echipaje tip C și la 312  echipaje de tip B. Acestea au fost deservite de opt medici, 107 asistenți medicali și 140 de ambulanțieri”, se arată într-un comunicat transmis presei de către Serviciul de Ambunanță al Județului Maramureș.

Medicii și asistenții au intervenit la 11 cazuri de copii bolnavi și la un caz de stop cardio-respirator care s-a soldat, din păcate, cu deces. De asemenea, au fost în cinci situații în care tot ce au putut să facă a fost să constate decesul.

În aceeași perioadă au fost solicitați la trei persoane care au suferit traumatisme și două care au suferit arsuri. Alte trei persoane au fost victime ale accidentelor rutiere, la care au intervenit și echipaje SMURD și ISU. Alți doi pacienți au suferit accidente vasculare cerebrale, iar 25 de pacienți au avut nevoie de consult de specialitate și investigații.

În patru cazuri au intervenit la pacienți care au fost găsiți căzuți pe stradă, iar în cinci cazuri s-a solicitat transport la centre unviersitare: trei la Cluj, iar alte două la Târgu Mureș.

În 22 de cazuri a fost cod roșu (dureri toracice, abdominale etc.), alte 188 au fost coduri galbene (femei gravide, dureri abdominale sau lombare, cefalee etc), iar în trei cazuri a fost cod verde, cazuri ce au necesitat consulturi de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel