Arafat, coronavirus: Câți români sunt acum în CARANTINĂ oficial și zonele de unde au venit ei

Dana Lascu / 24 feb 2020 / 22:42
Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI și șeful DSU, a explicat astăzi care sunt pacienții ținuți în carantină și câți români sunt autoizolați la domiciliu.

O mie de români sunt deja autoizolați la domiciliu, iar alți în jur de 20 sunt în c arantină în locuri special amenajate. Dar niciun caz de infecție nu a fost confirmat în România până în acest moment!

„În carantină au fost cele două persoane, care au plecat, ca să vorbim de București acum, cele două persoane care au plecat după ce au petrecut două săptămâni, care veniseră din Wuhan. Acum avem cele șase persoane aduse din Japonia și care au fost pe vasul Diamond Princess, care sunt acum în carantină, fără simptome. Mai avem în județul Dolj în carantină dacă nu mă înșel opt persoane care au sosit din zona Lombardia și au fost identificate și luate la carantină, și mai avem în județul Galați (...) încă trei persoane, care aseara au fost preluate pentru a intra în carantină. Acestea sunt cifrele pe carantină. (...) Ei au intrat în spații de carantină oficiale care sunt gestionate de autoritățile locale sau de prefectură în județele sau localitățile respective, iar domiciliu, autoizolare, în momentul de față ar trebui să fie undeva în jur de 1.000 de persoane", a explicat Raed Arafat, șeful DSU.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy