Asigurări

DC Medical vă prezintă amendamentele propuse de PSD la proiectul de la Lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.

Scris de: Adisa Codruț       09 iul, 17:17

Europarlamentarul Cristian Bușoi a prezentat marți, 7 iulie, raportul său despre programul de Sănătate al UE 2021-2027, EU4Health în Parlamentul European.

Scris de: Adisa Codruț       07 iul, 19:03

Directorul Unității de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru, județul Brașov, Laura Ioana Bratosin, trage un semnal de alarmă, într-o scrisoare, legat de închiderea unității medicale pe care o conduce.

Scris de: Adisa Codruț       30 iun, 23:11

Ministerul Sănătății a cerut DSP-urilor să verifice spitalele ca să vadă care pot fi deschise pentru internări, consultații în ambulatorii și pentru intervenții chirurgicale programate.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 16:20

Reprezentanții CNAS anunță că cardul de sănătate redevine obligatoriu cu excpeția consultațiilor la medicul de familie și la specialistul din ambulatoriu.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 14:40

CNAS a anunțat oficial că a fost prelungită cu 7 ani valabilitatea pentru cardurile naționale de sănătate emise până la 31 decembrie 2014!

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 08:25

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) propune schimbarea tematicii și a bibliografiei de REZIDENȚIAT 2021 pe baza următoarelor titluri: 

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 08:21

Primvicepreședintele SANITAS, Iulian Pope, spune că graba cu care comisarii Curții de Conturi au descins în unități medicale din toată țara e mai mult decât suspectă. 

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 17:39

Ministrul Sănătății a explicat cât de aproape suntem de o viață normală și ce trebuie să facem ca să scăpăm de restricții. 

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 23:52

Avocatul Poporului, Renate Weber susține că a cerut în repetate rânduri, încă din aprilie, Ministerului Sănătății să redeschidă spitalele, dar că de la ministrul Nelu Tătaru a primit doar răspunsuri vagi.

Scris de: Adisa Codruț       24 iun, 23:39

De aproape patru luni de zile Spitalul Clinic Colentina din Capitală e mai mult gol. Secții întregi sunt ținute încuiate și zeci de mii de pacienți au trebuit să-și caute alinarea în alte spitale, așa cum DC Medical arăta încă din luna mai. Situația s-ar putea, însă, rezolva nesperat de repede.

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 23:27

Consiliul de Administrație al UNIFARM i-a suspendat contractul de director general lui Adrian Ionel. Oricum mandatul său se termina pe 14 iulie. UNIFARM are acum un nou director general interimar. 

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 17:23

Denunțătorul din dosarul pe care DNA i l-a deschis șefului UNIFARM Adrian Ionel a spus că numelui lui Raed Arafat nu are ce căuta în acest scandal de corupție. 

Scris de: Adisa Codruț       24 iun, 06:14

Casa  Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat un Proiect de Hotărâre de Guvern referitor la cardurile de sănătate, cele naționale dar și cele europene, care va afecta 14 milioane de români. 

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 09:48

Ministerul Sănătății a anunțat câte cadre medicale din România implicate în lupta contra COVID-19 au primit bonusul de risc de 500 de euro (adică 2.500 de lei). 

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 12:46

După ce a fost respins de Senat, Proiectul pentru modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care prevedea pensionarea la cerere a cadrelor medicale și includerea gărzilor în calculul stagiului de cotizare pentru pensii e în cumpănă la Camera Deputaților. Guvernul...

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 12:36

Conform Ministerului Sănătății, anul acesta examenele, concursurile și sesiunile la a doua specialitate se vor desfășura după un nou calendar. Iată datele pentru examenul de medic/farmacist primar, medic/farmacist specialist, rezidentiat și altele: 

Scris de: Dana Lascu       16 iun, 15:52

Simona Pârvu, fost Funcționar public (Șef serviciu) în cadrul Ministerului Sănătății și actual Director general la Institutul Național de Sănătate Publică este incompatibilă a anunțat, astăzi, Agenția Națională de Integritate (ANI). 

Scris de: Dana Lascu       16 iun, 14:39

Un pacient din Teleorman și-a pierdut cardul de sănătate în timpul stării de urgență. Medicul de familie l-a îndrumat spre CJAS, însă instituția susține că nu a primit actele pacientului și i-a spus acestuia să ceară ajutor de la doctorul de familie.

Scris de: Adisa Codruț       16 iun, 11:25

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.64/2020 care prevede acordarea bonusului de 500 de euro din bani europeni pe perioada stării de urgenţă a fost modificat major de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților. Este extins pe o perioadă mai lungă și se aplică...

Scris de: Dana Lascu       16 iun, 08:50

Ministerul Sănătății a publicat astăzi în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului Sănătății privind măsurile necesar a fi implementate în cadrul unităților care desfășoară activități de tratament balnear.

Scris de: Dana Lascu       15 iun, 15:18

Un grup de medici legiști trage public un semnal de alarmă asupra pericolului favorizării corupției instituționalizate în medicina legală, reprezentat - spun ei - de un proiect legislativ aflat în dezbaterea Camerei Deputaților 

Scris de: Dana Lascu       15 iun, 09:40

Secretarul de stat Raed  Arafat a povestit, într-o emisiune, de ce nu s-a însurat niciodată și de ce nici măcar un câine nu a putut să țină. 

Scris de: Adisa Codruț       14 iun, 16:58

Dr Gabriel Diaconu, cunoscut psihiatru și co-președinte al Secțiunii Consecințele psihologice ale torturii și persecuției de la Asociația Mondială de Psihiatrie explică unde a greșit Avocatul Poporului atunci când a vorbit despre tortură.

Scris de: Dana Lascu       12 iun, 07:22

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) solicită Avocatului Poporului să revină asupra informărilor transmise privind monitorizarea spitalelor prin Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție, considerând că emiterea unor astfel de suspiciuni sunt un derapaj grav. 

Scris de: Dana Lascu       11 iun, 20:07

Camera Deputaților, ca for decizional, a aprobat Legea privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor români de virusul Covid-19, prin care anumite categorii de persoane vor primi, lunar și gratuit, câte 30 de măști până la finalul pandemiei

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 23:58

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că la spitalele unde s-au format cozi de vină este managementul care nu a fost capabil să asigure, prin programări, accesul fluent al pacienților la tratamente. 

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 21:44

Șeful statului Klaus Iohannis a semnat Legea pentru OUG 40/2020 care face referire la salarizarea rezidenților din ultimul an.

Scris de: Adisa Codruț       10 iun, 13:38

Miercuri, între orele 10.00 și 12.00, angajații de la Serviciile de Ambulanță din toată țara vor protesta pentru că nu primesc toți stimulentul de risc de 500 de euro în lupta cu COVID-19, pentru că statutul nu le-a fost modificat statutul și pentru că sporurile pentru condiții periculoase...

Scris de: Dana Lascu       09 iun, 22:10

Efectul direct al includerii COVID-19 în Lista cuprinzând urgențele medico-chirurgicale, precum și bolile infectocontagioase din grupa A este acela că persoanele care fac boala și-și iau concediu medical îl vor avea plătit la 100% din salariu. 

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 07:49

Click pentru a naviga in paginile din categoria ASIGURăRIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy