Asigurări

România este obligată să emită un nou tip de carte de identitate care va funcționa și pe post de card de sănătate, începând din luna august a anului viitor, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 15:04

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea spune că este o surpriză total neplăcută pentru ea faptul că actualul Guvern a blocat ratificarea Acordului de împrumut semnat în septembrie anul trecut, la New York, cu Banca Mondială.

Scris de: Dana Lascu       17 ian, 13:48

Conform Analizei întocmite de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), nerespectarea regulilor privind infecțiile nosocomiale sunt cel mai raportat eveniment în Registrul Național al Evenimentelor Adverse Asociate Asistenței Medicale (EAAAM).

Scris de: Dana Lascu       17 ian, 13:07

Deputatul dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a fost ales în Senatul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 23:20

La cererea ministrului Sănătății Victor Costache, Guvernul a retras de pe ordinea de zi proiectul prin care urma să fie ratificat acordul de împrumut semnat în septembrie anul trecut cu Banca Mondială.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 22:52

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a cerut DSP București să verifice cazul de la SUUB pentru a vederea exact care este situația.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 18:05

Vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi spune că sistemul de transfuzii din România are nevoie de o reorganizare profundă și că orice e sub standard de fapt ne pune viața în pericol.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 17:01

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a anunțat că dorește demararea imediată a reorganizării și modernizării sistemului național de transfuzie sanguină.

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 18:20

Se spune adesea faptul că o femeie însărcinată trebuie să mănânce pentru două persoane, lucru care nu este în totalitate adevărat, chiar dacă ea trebuie să consume zilnic un număr mai mare de calorii. De obicei, câteva sute de calorii în plus sunt de ajuns pentru a...

Scris de: Comunicate       15 ian, 13:18

Institutul de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi se confruntă cu o acută criză de personal specializat în Neuropsihiatrie pediatrică. Doar 2 medici sunt în prezent în unitatea medicală, susține managerul unităţii sanitare, Gabriel Oprişanu.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 19:51

Ministerul Sănătății din Israel a decis recunoașterea diplomelor absolvenților Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, lucru care le oferă tinerilor medici dreptul de a profesa în această țară în urma examenului de rezidențiat.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 15:28

Dr Victor Costache, ministrul Sănătății, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre criza de sânge în România și despre problemele sistemului de transfuzii pe care il vrea reformat din temelii, motiv pentru care a anunțat că miercuri, 15 ianuarie, organizează o mare...

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 13:16

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a elucidat EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical zvonul privind privatizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Ministrul a făcut și un anunț de ultimă oră despre Academia Franceză de Chirurgie. 

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 13:01

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a explicat EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical cum s-a rezolvat problema de a Rezidențiat 2019 și ce se întâmplă acum cu proaspeții rezidenți. 

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 12:11

Dr Victor Costache, ministrul Sănătății a numit-o astăzi pe Roxana Stroe în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România.

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 11:27

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a acordat un interviu DC News și DC Medical. 

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 09:48

Mai multe nereguli au fost descoperite la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești, din județul Călărași, în urma unui control al Ministerului Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 17:40

Eurodeputatul Cristian Buşoi, a declarat, vineri, la Timişoara, că un spital regional în reşedinţa de judeţ se va putea realiza doar după anul 2027.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 15:27

Ministerul Sănătăţii a lansat, pe platformele electronice de specialitate ale României şi Uniunii Europene - SICAP şi JOUE, procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic de construcţie a Spitalului Regional...

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 11:24

Președintele Klaus Iohannis a catalogat incidentul de la Spitalul Floreasca drept „catastrofal, trist și inadmisibil” și a arătat că este nevoie de o reformă profundă în domeniul sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 20:12

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus la ANI o sesizare de incompatibilitate legată de un manager și un medic din Cluj, mai precis a lui Petru Șușca, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și a profesorului Ștefan Florian, șeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul Facultății de...

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 18:39

După ce ASSMB a postat pe site-ul propriu un regulament nou prin care interzice angajaților din cele 19 spitale din subordine să mai discute cu presa, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Vasile Cepoi reacționează: Nu poți interzice așa ceva!

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 17:59

Procurorii au deschis dosar penal în cazul unui al doilea pacient ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca, în luna martie a anului trecut, incident de care nu s-a știut!

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 13:59

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la un post TV că există vulnerabilități la softurile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Casei Naționale de Pensii și a Revisal, și că e nevoie de un efort strategic național pentru protejarea datelor.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 23:46

Poliția Capitalei a anunțat că s-a sesizat în cazul unui alt pacient ars la Floreasca. Se fac investigații pentru a se vedea dacă informația este corectă, iar ministrul Sănătății a făcut apel la pacienții care au trecut prin astfel de situații să le declare!

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 18:37

Patru noi elicoptere SMURD, care vor fi operate de piloți cu experiență, chemați din rezervă, vor zbura și noaptea a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, într-o declarație de presă susținută în prezența șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 14:47

Directorul ANMCS, dr Vasile Cepoi, a anunțat astăzi termenele limită pe care conducerea de la Spitalul de Urgență Floreasca le are pentru implementarea măsurilor care să remedieze problemele scoase la iveală de cazul pacientei care a fost arsă pe masa de operație.

Scris de: Dana Lascu       06 ian, 14:10

Dr Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef al Secției de Chirurgie III de la Spitalul Floreasca, pentru că nu și-a respectat obligațiile de serviciu și pentru că chirurgii, anesteziștii și asistentele din subordinea sa nu ar fi respectat lista de verificări pe care trebuiau să o facă...

Scris de: Dana Lascu       06 ian, 12:41

În această dimineață vor avea loc discuții între ANMCS și conducerea Spitalului de Urgență Floreasca pe marginea planului de conformare și remediere al deficiențelor constatate în urma incidentului în care o femeie a fost arsă pe masa de operație. 

Scris de: Dana Lascu       06 ian, 10:27

Adrian David, coordonatorul Comisiei de Salvare Aeriană din cadrul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, declara, într-un interviu pentru radiocluj, că flota de elicoptere SMURD se va înmulți anul acesta.

Scris de: Adisa Codruț       05 ian, 21:38

Click pentru a naviga in paginile din categoria ASIGURăRIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.29