Atacuri cibernetice la spitale. Ce spune ministrul Sănătății

Adisa Codruț |
Data publicării:
Atacurile cibernetice au vizat mai multe spitale
Atacurile cibernetice au vizat mai multe spitale

Atacuri cibernetie cu aplicații malițioase au fost înregistrate miercuri la spitale. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut DSP-urilor să informeze MS referitor la numărul unităilor afectate.

Mai multe atacuri cu aplicații malițioase de tip ransomware au avut loc miercuri, la mai multe spitale. Despre atacuri a fost informat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

"Am aflat ieri după-amiază, când am fost informată, Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică. Imediat am transmis o informare Direcţiilor de Sănătate Publică, care, la rândul lor, trebuiau să anunţe spitalele cu tot ceea ce ne-a informat Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică şi din punctul meu de vedere soluţia ar fi fost pentru spitale să aibă un dispozitiv neconectat la reţea ca soluţie de back-up - asta spuneau de fapt şi cei de la Centrul Naţional", a precizat joi Sorina Pintea, citată de agerpres.ro.

Ministrul a solicitat direcțiilor de sănătate publică să informeze Ministerul Sănătății cu privire la numărul spitalelor care ar putea fi sau sunt afectate, iar spitalele sunt obligate să ia imediat măsuri.

"În acest moment, am solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică să ne informeze cu privire la numărul spitalelor care ar putea fi sau sunt afectate, iar spitalele sunt obligate să ia măsuri imediate", a susţinut reprezentantul MS pentru aceeași sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel