Avertismente de sănătate pe fiecare țigară, propunerea cercetătorilor

Dana Lascu |
Data publicării:
Mesajele scrise direct pe fiecare țigară au efect mai mare decât cele de pe pachete
Mesajele scrise direct pe fiecare țigară au efect mai mare decât cele de pe pachete

Oamenii de știință propun ca avertismente pentru sănătate să fie tipărite pe fiecare țigară, individual, pentru a încuraja mai mulți fumători să renunțe la acest viciu periculos.

Cercetătorii de la James Cook University din Queensland, Australia au efectuat recent o anchetă pentru a stabili dacă avertismentele de sănătate printate pe fiecare țigară în parte pot duce la reducerea ratelor de fumat.

Echipa a chestionat mai mult de 2.000 de fumători și nefumători cu privire la eficacitatea tipăririi avertismentelor anti-fumat direct pe țigari, în comparație cu cele de acum, care sunt pe pachetele de țigări.

În Australia se estimează că anual mor din cauza bolilor declanșate de fumat circa 15.000 de oameni. 

Conform concluziilor studiului, participanții au descoperit că tipărirea avertismentelor asupra țigărilor individuale a fost un efect de descurajare mult mai eficient decât cele de pe pachete.

„Îmbunătățirea calității și a volumului informațiilor care există sunt esențiale pentru a asigura faptul că tinerii - care sunt din ce în ce mai mult piața țintă pentru companiile de țigări - sunt descurajați să fumeze, iar fumătorii actuali sunt conștienți de pericol", a spus dr. Aaron Drovandi, lector la James Cook University și autor principal al studiului.

Cercetătorii au descoperit că cele mai eficiente mesaje de avertizare privind țigările individuale au fost cele care au legătură cu cât costă fumatul, în bani, pe an, și cu minutele din viața unui fumător care se pierd la fiecare țigară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel