Avocatul Poporului; pașaportul COVID este discriminatoriu

DCMedical Team |
Data publicării:
Renate Weber, Avocatul Poporului. Foto: Facebook
Renate Weber, Avocatul Poporului. Foto: Facebook

Avocatul Poporului susține că pașaportul COVID-19 este discriminatoriu. Totuș,i ea arată că va fi impus.

Avocatul Poporului, Renate Weber, spune că pașaportul COVID e discriminatoriu. Cu toate acestea, „până la urmă va fi impus”, a mai arătat ea.

Ea mai spune că vaccinarea e o chestiune absolut bazată pe consimțământul persoanei și oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze anti-COVID.

De asemenea, Avocatul Poporului a mai precizat că că drepturile pacienților non-COVID au fost afectate în perioada pandemiei.

„Sunt foarte mulți oameni care n-au mai putut să fie diagnosticați la timp, nu și-au primit tratamentele”, a spus Renate Weber, duminică, la Antena 3. „O lungă perioadă de timp noi i-am internat obligatoriu pe cei care erau asimptomatici”, a amintit Avocatul Poporului.

„Paşaportul COVID va fi impus şi este discriminatoriu”, a mai spus Renate Weber.

Ea mai arată că niciun angajat nu poate fi condiţionat de angajator să se vaccineze împotriva COVID-19.

”Aceasta este o cerinţă care nu-şi găseşte sub nicio formă suport în legislaţia noastră actuală. Câtă vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazată pe consimţământul persoanei, a impune astfel de condiţii este categoric, categoric nu că excesiv, este dincolo de lege. Acum, întrebarea e câţi dintre cei care sunt în astfel de situaţii vor avea curajul să-şi dea angajatorii în judecată, pentru că dacă este un angajator privat nu există altă soluţie”, a declarat Renate Weber duminică seară, la Antena 3. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel