Bărbat eligibil pentru un transplant de inimă, refuzat pentru că nu era vaccinat

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Pacientul a fost refuzat din cauza statutului său vaccinal    Foto: Print screen / Boston CBS Local
Pacientul a fost refuzat din cauza statutului său vaccinal Foto: Print screen / Boston CBS Local

Un bărbat de 31 de ani care era eligibil pentru un transplant de inimă a fost refuzat din cauza faptului că nu era vaccinat. Medicii spun că șansele de supraviețuire sunt minime pentru un pacient transplantat care contractează COVID-19.

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost eliminat de pe lista de transplant de inimă la un spital din Boston, deoarece refuză să primească vaccinul împotriva COVID-19, scrie New York Post.

Potrivit familiei lui, DJ Ferguson spune că el a fost primul pe listă care a primit transplantul la Brigham and Women’s Hospital – dar nu mai este eligibil din cauza statutului său de vaccinare, a raportat CBS Boston.

Tatăl său, David Ferguson, a spus că fiul său – care se luptă pentru viața sa în spital și are nevoie disperată de transplant – nu crede în vaccinul COVID-19. „Este oarecum împotriva principiilor lui de bază, el nu crede în asta. Este o politică pe care o aplică și, pentru că nu va primi vaccinul, l-au scos de pe lista unui transplant de inimă”, a spus David pentru presa. „Fiul meu a ajuns la limita morții și a fost împins la limită.”

Ferguson are doi copii și așteaptă un al treilea împreună cu partenera sa Heather, potrivit unei pagini GoFundMe creată pentru el.

Pacienții cu transplant, risc mai mare de deces din cauza COVID

Spitalul Brigham and Women’s, care este o unitate de predare de la Harvard, a spus că cercetările au arătat că beneficiarii de transplant au un risc mult mai mare de a muri din cauza COVID, comparativ cu pacienții fără transplant.

„Facem tot ce putem pentru a ne asigura că un pacient care primește un organ transplantat are cele mai mari șanse de supraviețuire”, a declarat un purtător de cuvânt pentru The Post.

„Sistemul nostru de asistență medicală generală în masă Brigham necesită mai multe vaccinuri recomandate de CDC, inclusiv vaccinul COVID-19, și comportamente de stil de viață pentru candidații la transplant pentru a crea atât cele mai bune șanse pentru o operație de succes, cât și pentru a optimiza supraviețuirea pacientului după transplant, având în vedere că sistemul imunitar al acestora. sistemul este suprimat drastic. Pacienții nu sunt activi pe lista de așteptare fără acest lucru”, a mai spus el.

Politica spitalului care cere beneficiarilor să primească vaccinul COVID-19 este în conformitate cu multe alte programe de transplant din SUA, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă, de asemenea, ca persoanele imunodeprimate, inclusiv cei care primesc transplant de organe, să fie vaccinate, deoarece sunt deosebit de vulnerabile la COVID.

Familia lui Ferguson se gândește să-l mute într-un alt spital care nu are politica de vaccinare – dar se tem că este deja prea slab pentru a fi mutat. „Urmăm în mod agresiv toate opțiunile, dar rămânem fără timp”, a spus David.

Familia a spus că îngrijirea pe care a primit-o până acum la Brigham and Women’s Hospital a fost grozavă – dar rudele lui nu pot ignora convingerile lui Ferguson.

Nu este primul caz

Ferguson nu este primul pacient căruia i se refuză un transplant din cauza statutului său de vaccinare.

O femeie din Colorado, Leilani Lutali, a fost eliminată de pe lista transplanturilor de rinichi în octombrie, deoarece ea și donatorul ei nu fuseseră vaccinați.

UCHealth, care operează spitale și unități de îngrijire de urgență în întreg Colorado, a declarat că vaccinul COVID a fost una dintre câteva măsuri pe care trebuie să le ia pacienții pentru a oferi organului cele mai bune șanse de a nu fi respins.

Sistemul de sănătate a spus că forța motrice din spatele politicii sale de vaccinare au fost studiile care arată că pacienții cu transplant au un risc mai mare să moară dacă contractează COVID-19. Rata de mortalitate a pacienților cu transplant care suferă de COVID este de peste 20%, potrivit UCHealth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel