Bărbat externat din spital, refuzat de propriii părinți: „să vină acasă când e sănătos”

Angela Sabău |
Data publicării:
Bărbatul a fost refuzat de propriii părinți     Foto: monitorulbt.ro
Bărbatul a fost refuzat de propriii părinți Foto: monitorulbt.ro

Caz incredibil la Botoșani. Un bărbat externat după mai bine de o lună de spitalizare a fost refuzat de  părinți în propria casă.

Un bărbat, în vârstă de 52 de ani, externat din spital ieri, a avut șocul vieții lui când, ajuns acasă, părinții nu l-au primit în casă. Bărbatul a fost internat timp de o lună după ce, la mijlocul lunii noiembrie, a fost victima unui accident rutier grav, fiind lovit de o mașină.

Bărbatul a suferit mai multe operații, a fost internat la reanimare cu multiple fracturi şi leziuni grave, după care pe secţia de ortopedie. Acum, starea lui s-a ameliorat şi nu mai necesita internarea în spital, recuperarea putând fi continuată la domiciliu. Medicii care l-au îngrijit au luat legătura cu fratele pacientului, care ar fi fost de acord să se ocupe de externarea lui, potrivit monitorulbt.ro.

Pentru că pacientul era imobilizat din cauza unei fracturi la femur, acesta a fost preluat de o ambulanţă de transport şi dus la adresa indicată. Doar că acolo, cadrele medicale de la Ambulanţă au avut surpriza să constate că pacientul nu poate fi predat, deoarece părinții bărbatului refuză să-l primească încasă. 

„A fost o situaţie neplăcută. În cursul după-amiezii am primit o solicitare de la secţia de ortopedie pentru externarea unui pacient. Echipajul nostru a plecat la domiciliul bărbatului, au fost aşteptaţi de fratele pacientului, care a şi luat actele pe care le avea ambulanţierul, şi care i-a condus la adresa părinţilor, unde era şi adresa de domiciliu a pacientului. Doar că părinţii au refuzat să îşi primească propriul copil, pentru că nu este complet vindecat. Ambulanţierul a stat peste două ore, cu motorul pornit, în faţa porţii, pentru a oferi condiţii, cât de cât, pacientului, însă s-a lovit de refuzul părinţilor. Din acest motiv pacientul a fost dus din nou la Urgenţe şi se caută o soluţie”, a precizat medicul primar Nicuşor Curteanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

„Să îl externeze când e bine, nu când e bolnav, cum e acum”

Cei doi bătrâni spun că ar trebui să-l primească în casă fratele lui, sau că trebuia să rămână în spital până când va fi recuperat total. „El când a plecat de acasă era sănătos. Să îl externeze când e bine, nu când e bolnav, cum e acum. Să vină acasă sănătos. Să aibă grijă de el criminalul ăla cu maşina. Nouă nu ne-a spus nimeni că îl externează, nu am făcut nici focul în casă, nu îl putem lua aşa. Stă şi îngheaţă în ambulanţă, să îl ia înapoi la spital”, a spus mama acestuia.

Până şi bărbatul a suferit un şoc, atunci când a realizat că este refuzat de propriii părinți. „Mă gândeam că am să dorm în patul meu în seara asta. Părinţii au spus să vin acasă sănătos, nu bolnav. Eu ce vină am că s-a izbit maşina în mine pe trecerea de pietoni? Cei de la spital au vorbit cu fratele. El mi-a luat buletinul, foile din spital, după care nu a mai răspuns la telefon. Părinţii nici nu au vrut să stea de vorbă cu mine. Eu le cumpăr lemne în casă, dau salariul în casă şi tot eu ies rău”, a spus bărbatul, de pe targa ambulanţei, aşteptând o rezolvare a cazului.

Cadrele medicale au încercat să găsească o soluţie pentru a-l interna undeva, având în vedere că, în mod legal, acesta nu mai putea fi dus la spital.

Un echipaj de poliție a intervenit la fața locului, însă fără succes.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel