Bebeluș de 28 de zile, în stare gravă, salvat de SMURD Tulcea

Adisa Codruț / 14 noi 2020 / 08:50
Plutonierul adjutant șef, Vdovicencu George, comandant al echipajului Smurd de la Detașamentul de pompieri Tulcea  FOTO: ISU Tulcea
Plutonierul adjutant șef, Vdovicencu George, comandant al echipajului Smurd de la Detașamentul de pompieri Tulcea FOTO: ISU Tulcea

Comandantul echipajului SMURD al Detașamentului de Pompieri Tulcea a intervenit vineri la cazul unui bebeluș de 28 de zile care se sufoca. Plutonierul adjutant George Vdoviceanu a salvat copilul. 

O fetiță de 28 de zile a fost salvată vineri după-amiază de un echipaj de la ISU Tulcea. Povestea cu final fericit a fost postată pe pagina de Facebook a ISU Tulcea:

”Plutonierul adjutant șef, Vdovicencu George, comandant al echipajului Smurd de la Detașamentul de pompieri Tulcea, a salvat un sugar (fetiță) de numai 28 de zile, ce avea căile aeriene obstrucționate total. Apelul la 112 a fost dat în data de 12.11. 2020, în cursul după-amiezii, de un membru al familiei motivând că sugarul nu mai respiră. La locul solicitării s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD de la Detașamentul de pompieri Tulcea, unde au fost începute manevrele de dezobstrucție a căilor respiratorii specifice vârstei, deoarece sugarul era deja cianotic.Mama sugarului fiind în stare de șoc a fost liniștită de membrii echipajului. În urma manevrelor sugarul a început să plângă și să-și reia respirația spontană. Paramedicii SMURD au predat sugarul stabil hemodinamic echipajului de ambulanță tip „C" (cu medic) sosit ulterior la locul evenimentului. Colegul nostru, George, ne-a mărturisit că deși are o îndelungată experiență ca salvator, această intervenție a fost cea mai grea.Ne bucurăm pentru că fetița de numai 28 de zile a fost salvată și pentru că avem în rândul nostru astfel de colegi”.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy