Echipaje SMURD Iași au preluat pacienți gravi cu elicopterele din județele vecine

Adisa Codruț |
Data publicării:
Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
Elicopter SMURD. Foto: DSU/Facebook

Echipe SMURD Iași au preluat pacienți în stare gravă din județele Neamț și Suceava.

SMURD, pacienți gravi. Echipaje aparţinând SMURD Iaşi au efectuat intervenţii aeromedicale în judeţele Neamţ şi Suceava, pentru a prelua pacienţi aflaţi în stare gravă şi a-i transfera la spitale ieşene. "SMURD Iaşi a efectuat în această dimineaţă două misiuni. Este vorba despre pacienţi de la Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, şi de la Rădăuţi, judeţul Suceava. A fost nevoie de intervenţia ambelor elicoptere", a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Potrivit sursei citate, elicopterul EC a transportat la Iaşi o femeie care este gravidă în 32 de săptămâni, cu sarcină gemelară. "Pacienta prezintă o complicaţie gravă vasculară. Ea a fost stabilă pe timpul transportului. A preluată de la Spitalul Rădăuţi şi transferată la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă" din Iaşi, pentru că avea nevoie şi de intervenţia ginecologilor şi cardiologilor. E o sarcină cu risc foarte mare. Sperăm ca, în următoarele zile şi săptămâni, evoluţia ei şi a bebeluşilor să fie una favorabilă", a explicat dr. Diana Cimpoeşu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, a doua misiune a fost efectuată cu ajutorul elicopterului MI8, cu echipaj SMURD Iaşi, pentru a prelua mai mulţi pacienţi de la Spitalul din Piatra Neamţ. "Trei pacienţi din secţia ATI de la Spitalul din Piatra Neamţ, cu COVID-19, intubaţi şi ventilaţi mecanic, sedaţi, vor fi aduşi pentru terapie intensivă în Spitalul "Prof.Dr.N.Oblu" din Iaşi. Am echipat acest elicopter cu echipamente pentru pacienţi în stare critică", a precizat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi. Misiunile au fost efectuate de trei medici, trei asistenţi, patru piloţi, şi un angajat tehnic, cu suport al Unităţii Speciale de Aviaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel