Alertă de coronavirus în România: pacientă transferată la Iași UPDATE

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alertă de coronavirus
Alertă de coronavirus

O pacientă suspectă de infecție cu coronavirus s-a dus vineri, 7 februarie, la un spital din Suceava cu simptome de gripă. Suspectă de coronavirus, aceasta va fi transferată la Iași.

 

UPDATE 19.50 Suspecta de coronavirus a ajuns la Iași. A fost internată într-un salon amenajat special şi i se iau probe de mai multe feluri, care vor fi trimise spre examinare în cursul acestei nopţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Bucureşti.

UPDATE 18.27 Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat, că femeia s-a întors din China pe 1 februarie, iar de pe 2 februarie a început să se simtă rău, vineri luând decizia de a se prezenta la spital. Potrivit lui Boliacu, femeia a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China. 

Pacienta a declarat, potrivit DSP Suceava, că nu a intrat în contact decât cu părinţii ei. Conform protocolului, a fost declanşată o anchetă epidemiologică cu privire la persoanele cu care femeia a intrat în contact. ''A venit pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat cum era normal că vine din China A venit pe pe 1 februarie. De pe 2 februarie a început să aibă stări febrile, a luat tratament fără prescripţia medicului, după ureche, şi când s-a simţit mai rău a venit la spital (...) A fost izolată, a fost urcată într-o maşină de transport specială şi a plecat la Iaşi'', a mai directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, potrivit Agerpres.

UPDATE 15.15 Pacienta, reîntoarsă pe 1 februarie din China, s-a prezentat, vineri, 7 februarie, la spital, cu simptome de gripă. I-au fost luate probe, trimise ulterior la Institutul Matei Balş din Bucureşti pentru confirmarea suspiciunii de coronavirus. Profesoara se află în acest moment în carantină și urmează să fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, anunță digi24.ro.

Conform sursei citate, Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi a declarat că ”potrivit protocolului de la Ministerul Sănătăţii va fi adusă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care a fost declarat centru regional pentru astfel de cazuri".

Femeia are 32 de ani, iar după ce s-a prezentat la Spitalul Județean Suceava, medicii au decis izolarea ei într-un salon al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava. Pacienta urmează să fie transferată la Iaşi sau la Bucureşti cât mai curând posibil pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului, precizează Radio România Actualități.

Știre inițială:

Pacienta, o profesoară de engleză, a venit din China în 30 ianuarie, iar pe 2 februarie a început să aibă simptome de îmbolnăvire. Ea a venit din Kunming, situat la la aproximativ 1.500 de kilometri de Wuhan, locul unde a început epidemia. 

În prezent, Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor de acest tip, notează antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel