Bebeluș de un an, suspect de COVID. Cel mai tânăr bolnav de Omicron

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Un bebeluș de un an este suspect de Omicron și se află internat la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

Un bebeluș de un an este suspect că ar ave Omicron. Micuțul se află internat în Spitalul de Pediatrie din Pitești. Ar putea fi cel mai tânăr pacient posibil infectat cu Omicron. Starea sa este stabilă. Acesta și părinții săi veneau din Anglia. Testele lor au ieșit pozitive după 10 zile de la sosirea în România. 

Rezultatul oficial al secvenţierii va veni joi, însă medicii sunt convinşi că pacienţii sunt infectaţi cu noua variantă. Iar toată familia - bunici, părinți și doi copii - s-a întors din Anglia să petreacă sărbătorile acasă. Niciunul nu era vaccinat așa că toţi au fost testați la vamă și apoi plasaţi în izolare. Mama are 22 de ani și bebelușul ei de un an sunt acum în grija medicilor de pe secția Covid a Spitalului de Copii din Pitești. Tatăl, o fată mai mare, dar și bunicii celor doi copii sunt acasă, iar autoritățile îi vor testa și pe ei pentru a stabili dacă au cumva tulpina Omicron, potrivit Antena 3.

Momentan, starea lor de sănătate este una stabilă.

Australia a raportat luni primul deces cauzat de noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2 în contextul creşterii numărului de infectări, însă autorităţile centrale au decis să nu impună restricţii noi, întrucât ratele de spitalizare au rămas la niveluri reduse. Acest deces, cel al unui bărbat în jurul vârstei de 80 de ani şi care prezenta afecţiuni preexistente, marchează un nou prag sumbru pentru Australia, care s-a văzut nevoită să renunţe la o parte din strategia sa de redeschidere în etape după aproape doi ani de lockdown-uri, din cauza recrudescenţei recente a pandemiei de coronavirus.

Varianta Omicron, despre care mai mulţi experţi în sănătate spun că pare să fie mai contagioasă dar mai puţin virulentă decât tulpinile precedente, a început să se răspândească în Australia chiar în momentul în care această ţară a început să relaxeze restricţiile privind majoritatea graniţelor sale interne şi le-a permis cetăţenilor australieni să revină din străinătate fără să mai fie plasaţi în carantină. Aceste măsuri au ridicat însă numărul infectărilor cu noul coronavirus la cel mai ridicat nivel din timpul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel