Bergamota, un citric încă necunoscut, cu puternice proprietăți antiseptice și antibacteriene

Irina Radu |
Data publicării:

Bergamota este cultivată în principal în regiunea Calabria (Italia) și are puternice proprietăți antiseptice și antibacteriene.

Bergamota este un citrice încă necunoscut în rândul populației, un amestec de portocale și lămâie care crește în Italia, în special în regiunea Calabria. Uleiul din coaja de bergamotă este adesea folosit în parfumuri, dar și pentru a trata stresul sau anxietatea cu aromoterapie, dar care sunt proprietățile sale?

Caracterizată printr-un gust amar, bergamota a devenit o adevărată delicatesă nu numai pentru utilizarea sa în bucătărie, ci și pentru sănătate. În acest sens, majoritatea studiilor disponibile se concentrează pe tratamentul tulburărilor psihologice și al stărilor emoționale.

Care sunt proprietățile sale medicinale?

După cum este detaliat într-o analiză publicată în Frontiers in Pharmacology, uleiul esențial al acestui fruct „este unul dintre principalii constituenți de bază pentru producerea parfumurilor” și este utilizat și în industria farmaceutică pentru „absorbirea mirosurilor neplăcute ale medicamentelor”. De asemenea, este folosit „pentru proprietățile sale antiseptice și antibacteriene”. 

Pe de altă parte, acest fruct conține proprietăți medicinale. În Italia, a fost utilizat pentru tratarea febrei și a bolilor parazitare sau digestive. Acest lucru se datorează faptului că bergamota susține digestia și absorbția nutrienților. Este, de asemenea, utilizat pentru vindecarea rănilor și mușcăturilor de insecte.

Dar, fără îndoială, acest fruct a devenit popular în ultimii ani pentru utilizarea sa în aromoterapie, ajutând la îmbunătățirea stării de spirit. Un studiu a relatat că bergamota a putea reduce stresul, în special stresul cronic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel