Boala care i-a măcinat ultimii ani din viață lui Sean Connery. Ce simptome are

Dana Lascu |
Data publicării:
Sir Sean Connery. Foto: Pixabay
Sir Sean Connery. Foto: Pixabay

Micheline, văduva lui Sir Sean Connery, faimosul actor care l-a jucat pe James Bond și care a murit la vârsta de 90 de ani, a spus că ultimii ani din viața acestuia au fost cumpliți, vedeta luptându-se cu o boală cruntă.

Văduva lui Sir Sean Connery, Micheline, a explicat că actorul se retrăsese din viața publică încă din 2017 pentru că avea demență.  Ea a arătat că Sean Connery s-a stins liniștit, în somn, la reședința familiei din Bahamas. Micheline și fostul James Bond erau căsătoriți de 45 de ani. 

Aducându-i un omagiu răposatului ei soț, pictorița care este de origine marocano-franceză a spus, referindu-se la problemele sale de sănătate. „Nu era o viață pentru el. În cele din urmă, nu mai putea să se exprime. Cel puțin a murit în somn și era liniștit. Am fost cu el tot timpul și pur și simpli s-a stins. A fost ceea ce și-a dorit. El a avut demență și a asta l-a afectat foarte tare. Ultima sa dorință a fost să scape fără nici un fel de agitație. A fost un bărbat superb și am avut o viață minunată împreună. El a fost un model de bărbat”, a spus văduva, confom Express.co.uk. 

Micheline a declarat, pentru MailOnline, că „Îmi va fi foarte greu fără el, știu asta. Dar nu a putut să trăiască pentru totdeauna și a plecat în pace”.

Actorul a avut un singur copil din prima căsătorie, cu actrița Diane Cilento, pe ume Jason Connery, care s-a născut în 1963.

Jason a declarat pentru BBC că tatăl său „a avut mulți membri din familie alături, în Bahamas” în noaptea în care s-a stins. El a adăugat: „chiar dacă tatăl meu se simțea rău de ceva timp, ne străduim să înțelegem și să acceptăm acest eveniment care s-a petrecut atât de recent. O zi tristă pentru toți ce care l-au cunoscut și iubit pe tatăl meu, pentru toți cei din jurul lumii care s-au bucurat de darul minunat pe care l-a avut ca actor”. 
Sean Connery a apărut în 7 filme din franciza James Bond, iar de-a lungul carierei a câștigat un premiu Oscar pentru rolul secundar din filmul The Untouchables, două premii BAFTA și 3 Globuri de Aur.

Ce este demența: 

Demența nu este o boală în sine. Este o colecție de simptome care rezultă din deteriorarea ireversibilă a creierului cauzată de diferite boli, cum ar fi Alzheimer. Aceste simptome variază în funcție de partea din creier care este deteriorată.

Simptome precoce frecvente ale demenței

Diferite tipuri de demență pot afecta oamenii în mod diferit, iar fiecare va experimenta simptomele în felul său. Dar, conform ghidului NHS (link direct), există câteva simptome precoce comune care pot apărea cu ceva timp înainte de diagnosticarea demenței. Acestea includ:

pierderea memoriei,
dificultate de concentrare,
dificultatea de a îndeplini sarcini zilnice familiare, cum ar fi confuzia cu privire la banii corecți atunci când fac cumpărături
dificultatea de a purta o conversație sau de a găsi cuvântul potrivit
confuzie cu privire la locul în care se află sau legată de timp
modificări frecvente și bruște ale dispoziției

Aceste simptome sunt adesea ușoare la început și se pot agrava treptat. În primă fază astfel de simptome sunt catalogate ca „afectare cognitivă ușoară” (MCI), deoarece nu sunt suficient de severe pentru a fi diagnosticate ca demență.

Este posibil să nu observați aceste simptome dacă le aveți, iar familia și prietenii ar putea să nu le observe sau să le ia în serios chiar timp îndelungat. La unele persoane, aceste simptome vor rămâne aceleași și nu se vor agrava. Dar unii oameni cu MCI vor dezvolta demență.

Demența nu este neapărat o parte naturală a îmbătrânirii, așa cum s-ar crede. Acesta este motivul pentru care este important să discutați cu un medic de familie mai devreme decât mai târziu dacă sunteți îngrijorat de problemele de memorie sau de alte simptome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel