Consumul de alcool, asociat cu reacții alergice severe la nuci
Alcoolul poate provoca o alergie ciudată la anumite alimente.
Când cercetătorii au evaluat ce înțeleg consumatorii din informațiilor despre alergeni prezente pe etichetele alimentelor, mai puțin de jumătate dintre persoanele chestionate credeau că acestea sunt clare. Iar...
Studiul, care este publicat în Clinical & Experimental Allergy (link direct studiu), a implicat două experimente separate, cu un total de 96 de consumatori cu alergii alimentare și 105 fără astfel de probleme de sănătate.
Cercetătorii au prezentat mai întâi în mod aleatoriu 18 produse alimentare diferite cu etichete care sugerează că arahida – unui dintre cei mai răspândiți alergeni - a fost, poate fi sau nu a fost un ingredient și apoi au prezentat trei formate diferite de prezentare a informației: „Produs într-o fabrică în care...” și „Poate conține” sau „Urme de”.
Practic asta înseamă același lucrur, că în alimentul pe care îl cumperi este posibil să fie urme dintr-un alergen.
Studiul a arătat că etichetarea de alergen de precauție (PAL) – adică informația prezentată voluntar pe etichetă, de către producător, care indică faptul că unul sau mai mulți alergeni reglementați ar putea fi prezenți în mod neintenționat, dar inevitabil, într-un produs și, astfel, acesta poate să prezinte un risc pentru consumatorii alergici - au fost deosebit de problematice, consumatorii atribuind orice risc între 2% și 99% de reacție și orice evaluări de comprehensibilitate între 1% și 98% celor trei formulări.
Acest lucru sugerează că etichetarea de precauție, adică expresii precum „pot conține arahide”, au o valoare mică pentru consumatori și pot duce la restricții alimentare inadecvate sau la comportament de asumare a riscurilor.
„De asemenea, mulți consumatori interpretează expresia „Produs într-o fabrică în care”ca fiind un avertisment mai slab decât „Poate conține”, a declarat autorul principal dr Bregje Holleman, de la Universitatea Utrecht, din Olanda.
„Din perspectiva comunicării, este logic ca, în general, consumatorii să atribuie niveluri de risc diferite avertismentelor formulate diferit. Dar, din moment ce producătorii intenționează probabil să comunice exact același nivel de risc cu fiecare dintre aceste avertismente diferite, vă sfătuim să folosiți doar formularea PAL”, a arătat acesta.
Alcoolul poate provoca o alergie ciudată la anumite alimente.
Fitofotodermatita apare cel mai frecvent în sezonul cald. Care sunt simptomele și când este cazul să vă prezentați la medic.
Primăvara vine cu alergiile la polen. Cum facem diferența între acestea și virozele respiratorii.
Un bărbat a primit șansa la o viață normală după un dublu transplant de mână, o operație de pionierat.
Răzvan Dragomir, medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre ruptura de menisc.
Cum să cureți bradul artificial și ce poți să pățești dacă nu faci lucrul acesta.
Intoxicația cu deodorant poate fi mortală. Iată ce trebuie să faci dacă ai inhalat vaporii parfumului sau ai deodorantului.
Artista Adda se luptă cu o boală rară, cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an: intoleranța la histamină.
Alergiile la frig pot fi o problemă majoră în timpul iernii. Simptomele pot fi accentuate și de vremea rece.
Alergiile pot fi o sursă majoră de disconfort nocturn, afectând calitatea somnului și lăsându-te epuizat în timpul zilei.
Prezentatorul TV Răzvan Fodor spune că astmul l-a făcut să treacă prin momente teribile.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
Cum se poate scăpa de alergia la polenul de ambrozie.
Telefoanele sunt un magnet pentru alergeni. Asta înseamnă că ați putea dezvolta anumite alergii din cauza celui mai utilizat obiect.
Există numeroase soluții simple și eficiente care pot grăbi procesul de recuperare și ameliora disconfortul provocat de răceala comună.
Alergiile și intoleranța alimentară, cum se manifestă fiecare și cum se pot trata.
În vremurile actuale există mai multe alergii decât în urmă cu o generație, însă părinții nu trebuie să intre în panică.
De ce ești alergic - cauzele alergiilor, simptome, tratament, prevenție.
Adevărul despre ceai. Există un pericol despre care sigur nu știai. Cum îl poți evita.