Cum influențează COVID-19 boala pulmonară obstructivă cronică

inima_plamani_anatomie_93686700 Boli pulmonare

Specialiștii au realizat un studiu ca să vadă cum COVID-19 afectează oamenii care suferă de boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Un studiu realizat în acest an, pe 140 de persoane cu COVID-19 și boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), susține că BPOC nu scade șansele de vindecare ale bolnavilor de noul coronavirus. Un expert de la Fundația Europeană a Plămânului afirmă că majoritatea persoanelor cu BPOC pot face o recuperare completă. Persoanele cu BPOC severă pot avea un risc mai mare de complicații COVID-19, deoarece COVID-19 afectează sistemul respirator. "Leziunile pulmonare existente înseamnă că este mai dificil pentru plămâni să lupte împotriva unei infecții", arată medicalnewstoday.

O meta-analiză a șapte studii demonstrează că bolnavii cu BPOC ar putea avea un risc semnificativ crescut de a dezvolta infecții severe cu COVID-19. Iar cazurile analizate de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor arată că rata totală a cazurilor de deces a fost de 2,3%, ceea ce înseamnă că au existat 1.023 de decese în 44.672 de cazuri confirmate de COVID-19. La persoanele cu boli respiratorii cronice, rata mortalității a fost de 6,3%. O persoană cu BPOC trebui să-și continue tratamentul.

BPOC, COVID-19. Simptome

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt: febră, tuse uscată, lipsa respirației. Iar unele persoane pot dezvolta alte simptome: dureri, dureri curgătoare sau congestie, dureri în gât, diaree. Oamenii pot dezvolta simptome la 2-14 zile după expunerea la coronavirus nou.

BPOC, COVID-19. Măsuri de precauție

Cei care suferă de BPOC pot ține cont de o serie de precauții: stați acasă, cu excepția îngrijirii medicale esențiale; ieșiți doar dacă este absolut necesar și stați la circa 2 metri distanță de ceilalți; spălați-vă regulat pe mâini și, în special, după ce ați fost într-un loc public, cu săpun și apă caldă timp de 20 de secunde; asigurați-vă că aveți suficientă mâncare și consumabile zilnice în casă; curățați și dezinfectați suprafețele pe care oamenii le ating frecvent, cum ar fi mânerele ușilor, blaturile și suprafețele băii; evitați să atingeți fața cu mâinile nespălate; străutați și tușiți la încheiatura cotului; renunțați la fumat.

O dietă sănătoasă poate ajuta la susținerea organismului și la eliminarea excesului de mucus din plămâni. La aceasta se adaugă exercițiile fizice. Asociația Americană a Plămânului are o selecție de exerciții de respirație care pot ajuta la ușurarea respirației și relaxarea căilor respiratorii.

Dacă testul e pozitiv, atunci...

Urmați regulile anunțate de autorități. "Dacă cineva are simptome severe de COVID-19, poate solicita tratament în spital. Dacă oamenii au simptome ușoare, pot fi capabili să trateze și să amelioreze simptomele acasă", mai arată sursa citată.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250