OMS a aflat ADEVĂRUL despre sursa PANDEMIEI

lilieci-virusuri-coronavirusuri-foto-pixabay_98579500 Liliecii poartă mii de coronavirusuri. Foto: Pixabay

OMS spune că a descoperit sursa noului coronavirus, după o investigație de câteva luni în China.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a constatat că fermele de animale sălbatice din China sunt probabil sursa pandemiei COVID-19.

Aceste ferme de animale sălbatice, multe dintre ele în provincia Yunnan din sudul Chinei sau în împrejurimi, furnizau probabil vânzătorilor de animale la piața de vânzare cu ridicata a fructelor de mare Huanan din Wuhan, unde anul trecut au fost descoperite primele cazuri de COVID-19, după cum a declarat Peter Daszak un ecologist specializat în boli, pentru NPR. Unele dintre aceste animale sălbatice ar fi putut fi infectate cu SARS-CoV-2 de la lilieci din zonă.

Se așteaptă ca OMS să își lanseze concluziile într-un raport în următoarele săptămâni.

În ianuarie, o echipă de experți a OMS a călătorit în China pentru a cerceta modul în care a început prima dată pandemia mortală, care a infectat acum peste 120 de milioane de oameni și a ucis 2,6 milioane în întreaga lume, a raportat anterior Live Science. S-au răspândit o serie de teorii ale conspirației despre originea virusului, inclusiv faptul că virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan. Luna trecută, anchetatorii OMS au respins această explicație.

Consensul general în rândul oamenilor de știință a fost că coronavirusul circula în lilieci și a ajuns la oameni, probabil printr-o specie intermediară. Exact acest lucru a constatat investigațiile OMS: virusul a trecut probabil de la lilieci din sudul Chinei la animale din fermele de animale sălbatice și apoi la oameni.

Fermele de animale sălbatice fac parte dintr-un proiect pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani pentru a scoate populația rurală din sărăcie și a închide diviziunea rural-urbană, potrivit Daszak și NPR. "Ei iau animale exotice, cum ar fi civete, porcupini, pangolini, câini raton și șobolani de bambus, și le cresc în captivitate", a declarat Daszak pentru NPR.

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250