Bolile scrise pe fața ta: cele 6 semne care te trădează. Semnul că ai o boală de colon sau că ai mult acid în corp: Băutorii de vin au acest semn

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Bolile scrise pe fata - Foto: Freepick @macrovector
Bolile scrise pe fata - Foto: Freepick @macrovector

Bolile scrise pe fața ta. Iată cele șase semne și trăsături care te trădează și ce boli indică.

Știai că fața ta este cel mai bun indicator al unor probleme de sănătate pe care s-ar putea să le ai? 

Ei bine, specialiștii în sănătate au descoperit că unele semne de pe față îți pot arăta cât de sănătos ești.

Eric Standop, director al unui lanț de cinemtografe europene și director de relații publice pentru o companie de jocuri pe calculator a povestit că stresul de la locul de muncă îl distrugea, avea insomnii, avea erupții cutanate și primise 15 diagnostice diferite de la medici.

Renunțând la muncă pentru a călători în jurul lumii în, anul 2004, a întâlnit în Africa de Sud un bărbat care se autointitula cititor de fețe și care, doar privindu-i fața, a identificat corect fiecare afecțiune a lui Standop.

Abuzul emoțional: semne clare și consecințe. Radu Leca: Este extrem de greu de suportat

Nisip la rinichi: primul semn de alarmă. Confuzia pe care o fac toți cu infecția urinară. Dumitrache: Există nisipul și sunt mulți pacienți care vin cu acest simptom

După cum a scris în noua sa carte, "Read the Face: Face Reading for Face Reading for Success in Your Career, Relationships, and Health", citată de New York Post, bazându-se pe sistemele de credință europene și asiatice, Standop susține că forma și tenul unui chip uman pot dezvălui totul - de la adevărata natură a unei persoane până la starea de sănătate.

"Te naști cu anumite atribute care se vor arăta în trăsăturile faciale", scrie Standop.

"Ochii și gura în special, dar și nasul, urechile, sprâncenele și părul, se dezvoltă într-o configurație unică care ne definește personalitatea", a mai scris el.

Eric Standop spune că a ajutat peste 15.000 de persoane de pe patru continente cu tehnicile sale.

Citirea feței a fost "respinsă în Occident ca fiind o pseudoștiință în cea mai mare parte a secolului XX", scrie el în cartea sa, adăugând că unii oameni de știință care o studiază încă o resping ca fiind "fizionomie, practica de a judeca caracterul după chipuri".

Eric notează că citirea fețelor este acum studiată la "universități proeminente, cum ar fi Universitatea din California la Berkeley, Universitatea din New York, Stanford și Princeton, pentru a numi doar câteva".

Semnele de pe față și ce boli ascund

- Fruntea

Când o femeie a venit la cabinetul lui Standop pentru a face o programare, acesta a felicitat-o pentru sarcină, dar femeia nu știa nimic despre asta.

"De unde ați știut?", a întrebat femeia.

"De pe frunte", a răspuns Standop.

"O parte a frunții ei avea pete de pigmentare maronie numită melasmă. Cunoscută și sub numele de cloasma sau "masca sarcinii", aceasta poate fi cauzată de alți perturbatori hormonali, cum ar fi pilulele contraceptive, bolile tiroidiene și chiar stresul, dar sarcina este cea mai frecventă explicație. Este inofensivă și, atunci când este cauzată de sarcină, tinde să se estompeze de la sine", scrie el.

- Ochii

Pregătirea timpurie a lui Standop în citirea fețelor a avut un preț: ochii săi verzi expresivi, care s-au dovedit a fi rezultatul unei probleme medicale.

"Ani de zile, femeile cu care mă întâlnisem îmi spuseseră că am niște ochi verzi foarte frumoși. Eram destul de mândru de ei, considerându-i cea mai neobișnuită și poate cea mai bună trăsătură a mea", scrie el.

A fost luat prin surprindere când, la un curs de citire a feței în limba germană, profesorul a menționat în fața clasei că avea "ochi verzi foarte puternici". Când Standop i-a mulțumit, bărbatul a adăugat: "Nu este un compliment. Este un semn că ai prea mult acid în corp".

"Maestrul a explicat că ochii verzi adevărați sunt rari și, în mod interesant, se găsesc mai rar la bărbați decât la femei. Faptul că te naști cu ei nu este un semn de sănătate, dar el și-a dat seama că ochii mei erau în mod natural albaștri. În cazul meu, chimia corpului era problema", scrie Standop.

Standop spune că și-a schimbat dieta, evitând, printre altele, cafeaua, alcoolul, zahărul și alimentele prăjite, iar albastrul natural al ochilor săi a revenit.

Acum, ori de câte ori ochii săi încep să apară mai verzui, el consideră că este un semn pentru a-și reechilibra viața și se asigură că își monitorizează dieta și reduce stresul.

- Între ochi

O femeie britanică în vârstă de 50 de ani, care încercase tot felul de diete care au eșuat, a venit la Standop pentru a cere ajutor pentru a slăbi.

"Pungile umflate de la linia maxilarului și de sub buza inferioară, precum și slăbiciunea pielii" i-au spus că femeia avea probleme de metabolizare a carbohidraților atunci când erau consumați cu grăsimi, iar el a sfătuit-o să fie prudentă în jurul combinației.

Apoi s-a uitat între ochii ei și și-a dat seama imediat că era o iubitoare de vin roșu.

"Băutorii înrăiți de vin roșu au adesea linii verticale pronunțate între ochi, precum liniile de gândire, dar cu pete pigmentate între ele", scrie Standop.

Aceste semne au apărut alături de "pleoapele superioare căzute, o mulțime de linii fine și pori dilatați între ochi, o culoare roșiatică a obrajilor și o piele uscată și ridată în jurul pomeților și linii foarte adânci care merg de la nas la gură".

Combinând toate acestea cu o roșeață la nivelul obrajilor și cu crampe la nivelul picioarelor, el spune că a dedus corect că femeia avea un deficit de magneziu, o afecțiune frecventă la persoanele care beau prea mult alcool.

- Pleoapa

Un celebru jucător de fotbal englez, pe care Eric nu l-a numit în carte, nu a putut da un interviu televizat după meci fără ca una dintre pleoapele sale să înceapă să clipească. Medicii au crezut că este vorba de un tic nervos, dar nimeni nu știa cum să îl oprească.

Urmărind videoclipuri cu interviurile sale, Standop a rămas șocat când a observat că ticul apărea doar atunci când jucătorul era intervievat după meciuri. În alte interviuri din studio, el era bine.

Realizând că obrajii jucătorului erau roșii și în interviurile din ziua meciului, chiar și după ce acesta făcea duș și se răcise, Standop și-a dat seama că jucătorul avea o deficiență de magneziu.

"Jucătorul s-a aruncat în joc cu o forță și o concentrare intense, astfel că până la fluierul final își epuizase complet rezervele de magneziu", scrie Standop.

Standop i-a sugerat managerului jucătorului să testeze această teorie fie rugându-l pe medicul echipei să îi dea un supliment de magneziu după meciuri, fie punându-l pe jucător să mănânce alimente bogate în magneziu, cum ar fi "semințe de dovleac, migdale, caju, alune sau chiar un smoothie verde făcut din spanac și varză".

- Nasul

O olandeză în vârstă de 30 de ani suferea de dureri cumplite de spate, iar medicii nu aveau niciun răspuns pentru ea. Standop a văzut "linii pe podul nasului", care este un marker tradițional de citire a feței pentru durerile de spate.

"Cu cât liniile sunt mai înalte, cu atât mai sus pe spate se află problema", scrie Eric în cartea sa.

Dar el a observat, de asemenea, "o linie orizontală între nas și buza superioară" și "o falcă, prea căzută pentru cineva de vârsta ei, indicând probleme cu țesuturile conjunctive ale feței". Toate acestea, combinate cu o "nuanță palidă, cenușie" a pielii ei, l-au determinat pe Standop să concluzioneze că femeia avea un deficit de calciu suficient de mare încât să se teamă că ar putea avea osteoporoză.

El a sfătuit-o să-și facă un test de densitate osoasă. Când a făcut-o, acesta i-a confirmat suspiciunile, iar femeia a început un tratament.

- Bărbia

În timp ce Standop vorbea despre citirea feței la un târg de sănătate din Germania, un bărbat a dat buzna la masa lui, "urmărit de soția lui stânjenită". Cuplul, se pare, se certase în legătură cu legitimitatea citirii feței.

"Nu cred în porcăriile astea. Dacă ești atât de grozav, hai să vedem dacă poți identifica singura problemă pe care o am", a spus bărbatul.

Concentrându-se pe fața bărbatului, Standop a spus că a văzut că bărbia lui era "roșie și filetată cu vase vizibile. Exista, de asemenea, un rid orizontal adânc la ruptura dintre bărbia propriu-zisă și buza inferioară. Și aceasta era de asemenea de un roșu intens, un semn de inflamație în partea feței care, scrie Standop, este legată de colon.

"Hemoroizi sângerânzi uriași", a răspuns în cele din urmă Standop.

"Vezi! Ți-am spus că este real!", a spus soția bărbatului.

* Dacă ai o poveste impresionată legată de dignosticul tău, despre medicul sau medicii care te-au tratat și ți-au salvat viața sau dacă vrei să le oferi o lecție sau un sfat pacienților ca tine, trimite-ne poveste ta pe e-mail, la adresa [email protected]. Orice poveste merită spusă și ascultată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel