Bolnavii de cancer în pandemie: cât de mult crește riscul de deces

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Bolnavii de cancer au un risc mai mare de deces dacă contractează virusul pandemic. Astfel, boala COVID-19 omoară o cincime din pacienții cu cancer.

COVID-19 ucide o cincime dintre bolnavii de cancer - cei care suferă de cancer pulmonar și de sânge având cel mai mare risc.
Un nou studiu a arătat că boala Covid-19 ucide o cincime din toți pacienții cu cancer care au contractat virusul. Oamenii de știință au analizat datele din întreaga lume și au descoperit că pacienții cu cancer care au contractat Covid-19 se confruntă cu o rată a mortalității de 22,4%.
Aceasta este de 273 de ori mai mare decât rata mortalității pentru bolnavii de Covid-19 care nu au cancer.
Studiul, care a fost publicat în Jurnalul Institutului Național al Cancerului, arată, de asemenea, că cei cu cancer pulmonar și de sânge se confruntă cu un risc mai mare.
Rata de supraviețuire pentru cei cu cancer pulmonar și Covid-19 este de 67,1%, în timp ce cei cu cancer de sânge și Covid-19 au șanse de supraviețuire cu 65,8%.
Cercetătorii au analizat 15 studii din întreaga lume care au implicat în total 3.019 pacienți și au constatat, de asemenea, că tratamentul, cum ar fi chimioterapia, nu are niciun efect asupra mortalității.
Profesorul Justin Stebbing, șef de studiu și profesor de medicină și oncologie la Imperial College din Londra, a declarat pentru Sunday Telegraph că descoperirile au fost surprinzătoare.
El a spus: „Unul din cinci este rata mortalității în Covid în caz de cancer, 22,4%, adică un număr foarte mare. Trebuie să fim atenți.”
Autorii studiului au spus că pacienții ar trebui încurajați să participe la screening-uri de rutină ale cancerului și la urmăriri, atâta timp cât sunt luate „măsuri de precauție adecvate” înainte de o vizită clinică.
Pe lângă riscul crescut pentru cei cu cancer pulmonar și de sânge, cercetarea a constatat, de asemenea, sunt la un risc mai mare bărbații cu vârsta de peste 65 de ani, notează dailymail.co.uk.
Alți factori de risc cunoscuți, cum ar fi diabetul și bolile de inimă, au fost mai puțin semnificative pentru cei din grupul de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel