Brăila: 40% dintre unitățile de învățământ nu au autorizație sanitară de funcționare

Dana Lascu |
Data publicării:
Școli
Școli

Aproximativ 40% dintre unitățile de învățământ din județ nu au autorizație sanitară de funcționare în anul școlar 2019-2020, se arată într-un raport al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila.

În anul școlar 2019-2020, în județul Brăila vor funcționa 107 unități de învățământ cu personalitate juridică, care au arondate 156 de unități de învățământ, în total rezultând 263 de locații.

Din totalul celor 263 de locații, există autorizație sanitară de funcționare doar pentru 158, ceea e înseamnă că 39,9% dintre acestea nu au aviz DSP de funcționare, transmite Agerpres.

Localitățile unde școlile n-ar trebui să se deschidă

Potrivit raportului DSP Brăila, în municipiu sunt opt locații care nu au autorizație sanitară de funcționare, iar în mediul rural pe listă se află unitățile de învățământ din comunele Berteștii de Jos, Bordei Verde, Ciocile, Cireșu, Dudești, Frecăței, Galbenu, Gropeni, Jirlău, Măxineni, Mircea-Vodă, Mărașu, Movila Miresii, Romanu, Roșiori, Salcia Tudor, Scorțaru Nou, Siliștea, Stăncuța, Surdila Găiseanca, Surdila Greci, Șuțești, Tichilești, Ulmu, Vădeni, Vișani, Viziru, Zăvoaia.

Motivul cel mai des întâlnit care împiedică școlile să obțină autorizație sanitară de funcționare este lipsa apei potabile, mai ales în localitățile din mediul rural.

În anul școlar 2018-2019, dintr-un total de 266 de locații, nu aveau autorizație sanitară de funcționare 111 (41,73%), 10 dintre acestea fiind în municipiul Brăila, 6 în orașele Ianca și Însurăței și 95 în comune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel