Căderea pleoapelor, cauze și tratament. Ce este blefaroplastia și cui îi este indicată. Medic: Nu ține doar de genetică

Sonia Baciu |
Data publicării:
caderea pleoapelor. FOTO: Freepik
caderea pleoapelor. FOTO: Freepik

Operațiile estetice, precum blefaroplastia, sunt solicitate și de către bărbați, nu doar de femei.

Blefaroplastia, chirurgia pleoapelor, este o procedură utilizată pentru a trata pleoapele căzute, situație care reprezintă o problemă medicală, deoarece se îngustează câmpul vizual.

”Nu mai putem să conducem dacă avem câmpul vizual îngustat, în primul rând, și atunci ne limitează din libertățile zilnice. O pleoapă mare și grea este foarte obositoare și foarte neplăcută”, a declarat dr.  Nico Ferariu, medic specialist chirurgie plastică, la Antena 3, precizând că la această procedură apelează atât femeile, cât și bărbații. 

Pleoape căzute, cauze și simptome

Pleoapele căzute pot să fie și ca urmare a procesului de îmbătrânire, dar și a stilului de viață

”De îmbătrânit, îmbătrânim cu toții și cumva trebuie să ne acceptăm în mare și acest proces, pentru că este un proces natural. Mă gândeam dacă este doar componentă genetică sau este și componentă fenotipică și anume, de comportament.

Dacă observăm o doamnă care arată foarte bine la vârsta a treia, va avea un fiu care arată foarte bine la 40 de ani. Cumva, cred că l-a învățat și să mănânce mai puțin, și să fie mai activ, să nu aibă fluctuații de greutate. Este un cumul de factori”, a mai spus medicul.

Trebuie menționat că pleoapele căzute pot să fie cauzate și de o serie de condiții medicale, precum leziunile nervoase, accident vascular, tumoră cerebrală sau cancer al nervilor sau musculaturii. De asemenea poate să fie și din cauza tulburărilor neurologice care afectează nervii sau mușchii oculari, precum miastenia gravis, notează Healthline.

Semnul principal al pleoapelor căzute este că una sau ambele pleoape se lasă în jos. În aceste cazuri poate să afecteze vederea. Cu toate acestea, mulți oameni consideră că lăsarea pleoapei este abia perceptibilă sau nu se întâmplă tot timpul.

Vezi și: Multitasking, obiceiul "comunist" care ne obosește și îmbătrânește înainte de termen. Tot mai mulți oameni și tineri îl pun în practică. Leca: Generează stres! Atunci a început să existe

Blefaroplastia, riscuri

Ca în orice intervenție chirurgicală, și în cazul blefaroplastiei există riscuri, motiv pentru care este foarte important să vorbiți cu medicul înainte de a luat decizia privind liftingul pleoapelor.

Riscurile și complicațiile blefaroplastiei sunt rare, însă pot apărea:

- infecție și sângerare

- ochi uscați și iritați

- durere persistentă

- dificultate la închiderea pleoapelor

- extropion, retracția pleoapei inferioare care împiedică închiderea completă a ochiului

- cicatrici vizibile inestetice

- leziuni ale mușchilor oculari

- decolorarea pielii

- necesitatea unei intervenții chirurgicale ulterioare

- vedere încețoșată temporară sau, rar, pierderea vederii

- sensibilitate la soare sau la lumina intensă

- riscuri asociate cu intervenția chirurgicală în general, reacția la anestezie și formarea de cheaguri de sânge, potrivit Healthline.

Vezi și: Miastenia gravis: cauze, factori de risc și tratament. Poate duce la depresie, dar și să pună viața în pericol

Alte intervenții estetice efectuate de bărbați

Potrivit medicului estetician și bărbații apelează la intervențiile chirurgicale estetice, iar acestea variază pe categorii de vârstă.

”La categoria adolescenților, aceștia sunt deranjați că au urechi decolate și pentru că majoritatea poartă părul scurt, în perioada de liceu deja sunt deranjați de șicanele colegilor și undeva, pțnă la facultate, apelează la o operație de otoplastie, operație car eva reduce din dimensiunea urechilor și va aduce urechile mai aproape de scalp”, a mai spus medicul.

În ceea ve îi privește pe adulții tineri, aceștia apelează la intervenția de ginecomastie, intervenție care se poate efectua cu anestezie locală sau generală.

O altă categorie este cea a bărbaților care au scăzut în greutate și care vor să scape de excesul de piele.

”În România, din ce în e mai mulți oameni apelează fie la diete cu sport, fie la gastric sleeve, la operațiile bariatrice, motiv pentru care avem din ce în ce mai mulți pacineți care după ce au slăbit 30, 40, 50, chiar și 60 de kg au un exces de piele în diferite părți ale corpului, exces de piele care trebuie îndepărtat. Se îndepărtează tit cu bisturiul, tot chirurgical. Nu se poate strânge o piele care a fost întinsă pe un surplus de 30 de kg”, a mai spus medicul.

De asemenea, bărbații apelează și la rinoplastie, însă spune esteticianul, ”chiar dacă îl îmbunătățim și îl înfrumusețăm, trebuie să păstreze caracterele masculine care sunt un pic diferite”.

Vezi și: Ce faci dacă e cutremur noaptea. Ce este "triunghiul supraviețuirii" și de ce trebuie să ai un rucsac de URGENȚĂ. Biriș: Se rămâne fără curent și fără semnal la telefon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel