Calculatorul care-ți evaluează riscul de a muri de COVID-19 

Angela Sabău |
Data publicării:
Calulatorul
Calulatorul

Cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health au creat un calculator online care permite oamenilor să evalueze riscul de a muri din cauza Covid-19. Aceste informații ar putea fi de ajutor pentru a stabili persoanele care ar avea prioritate la vaccinare.

Noul instrument folosește algoritmi pentru a analiza factori precum vârsta, etnia și orice condiții de sănătate preexistente ale unei persoane, pentru a determina probabilitatea de deces dacă virusul este contractat, deoarece s-a demonstrat că Covid-19 afectează oamenii în mod diferit.
„Instrumentul oferă o evaluare a riscurilor individualizate pentru mortalitate din Covid-19 utilizând cele mai bune informații disponibile public cu privire la riscurile asociate cu diferiți factori predispozanți”, explică site-ul web.
Calculatorul, care este destinat să fie utilizat de persoanele din SUA care nu sunt infectate în prezent, începe prin a cere utilizatorilor să introducă vârsta, codul poștal, rasa sau etnia cu care se identifică cel mai strâns, sexul atribuit la naștere și înălțimea lor și greutate.
Programul de calcularor cere apoi persoanelor să afirme dacă au fumat, înainte de a întreba utilizatorii dacă au fost diagnosticați cu afecțiuni preexistente, cum ar fi astmul, hipertensiunea sau diabetul.
După completarea întrebărilor, calculatorul identifică categoria de risc a unei persoane dintr-una dintre următoarele categorii: apropiată sau mai mică decât media, moderat crescută, substanțial ridicată, ridicată sau foarte mare.
Pentru a continua să determine cu exactitate un nivel de risc, calculatorul este actualizat săptămânal pentru a încorpora statistici de la nivel comunitar și de stat, ceea ce oferă
„Este posibil ca oamenii să înțeleagă, în general, că, cu o afecțiune preexistentă, cum ar fi obezitatea sau diabetul, de exemplu, aceștia prezintă un risc mai mare, dar, cu ajutorul calculatorului nostru, ar trebui să-și poată înțelege riscul într-un mod care ia în considerare mai mulți factori”, a declarat profesorul Nilanjan Chatterjee, autor principal al studiului și distins profesor Bloomberg de biostatistică și epidemiologie genetică, într-un comunicat.
Potrivit cercetătorilor, care au prezentat instrumentul într-o lucrare publicată în revista Nature Medicine, calculatorul ar putea fi, de asemenea, vital pentru a determina cine primește primul vaccin - prin identificarea celor care prezintă cel mai mare risc de mortalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel