Calitatea alimentelor în prezent: mâncarea ar trebui să prevină îmbolnăvirile

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Alimente     Fotografii colaj: Pixabay
Alimente Fotografii colaj: Pixabay

Prof. dr. ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutului de Bioresurse Alimentare) a fost prezentă la emisiunea Academia de Sănătate, moderată de prof. dr. Irinel Popescu, unde a vorbit despre cât de sănătoase sunt alimentele pe care le consumăm în prezent. 

Prof. dr. ing. Nastasia Belc, Director General al Institutului de Bioresurse Alimentare, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, moderată de academicianul Irinel Popescu, despre cât de sigure și sănătoase sunt alimentele pe care le găsim în comerț în prezent.

Alimentele ar trebui să prevină îmbolnăvirile

Potrivit ei, este nevoie de educație în ceea ce privește calitatea alimentelor, atât pentru consumatori, cât și pentru producătorii din industria alimentară.

„Calitatea alimentelor, astăzi, este mai bună ca ieri, sau ca în perioadele anterioare, însă suntem mai conștienți de faptul că alimentele trebuie să aibă o calitate bună, să fie hrănitoare, să fie plăcute la gust, să aibă atribute senzoriale bune și să fie - să zicem - un instrument de prevenție împotriva îmbolnăvirilor. Așa ne dorim și așa suntem deja din ce în ce mai conștienți că alimentația reprezintă un factor care poate să prevină îmbolnăvirile și care ne poate ajuta să menținem un statut de sănătate bun”, a explicat ea în cadrul emisiunii.

Detalii despre acest subiect găsiți în materialul video atașat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel