Campania de vaccinare din România, un SUCCES. Attila: Am depășit un nivel de 50%, după ani de zile. Nu ajunsesem NICIODATĂ la pragul de 10%

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
campania de vaccinare FOTO: Pexels @nataliya vaitkevich
campania de vaccinare FOTO: Pexels @nataliya vaitkevich

Campania de vaccinare din România a fost un real succes. Ce a declarat Dr. Laszlo Attila?

În pandemie am conștientizat rolul vaccinării și „am fost nevoiți să învățăm importanța comunicării”, a declarat Dr. Laszlo Attila în cadrul dezbaterii "Doi ani de la primul lock-down. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID", organizat de DC Media Group.

Campania de vaccinare, un "succes"

Din păcate, în România există o reticiență privind vaccinurile și „suntem în situația în care părinți care nu mai sunt vaccinați împotriva anumitor boli sau n-au trecut prin bolile neplăcute ale copilăriei consideră că nu este importantă vaccinarea”, adaugă Laszlo Attila. 

Vaccinarea împotriva Covid-19 ne-a demonstrat importanța și eficiența vaccinurilor în prevenirea bolilor, iar „campania de vaccinare din România a fost de succes”, declară Dr. Laszlo Attila. Acesta mai spune că „în doi ani de zile am depășit o limită de vaccinare pentru un vaccin care nu este obligatoriu de 50%", iar în trecut „ nu ajunsesem niciodată la un grad de vaccinare de 10%”, mai ales în cazul vaccinului antigripal.

Importanța prevenției

Virusul Covid-19 a dat naștere unor adevărate tragedii, dar "a îndrumat populația să aibă grijă de propria stare de sănătate", spune Dr. Laszlo Attila. Acesta avertizează că, pe viitor trebuie să fim mai bine pregătiți și să avem "capacități ținute în așteptare în sistemul sanitar”, deoarece pandemia a demonstrat o „capacitate de reziliență a sistemului extrem de limitată”. Spitalele au nevoie de specialiști și dotări corespunzătoare și „trebuie să avem capacitatea să ne proiectăm noi sistemul sanitar”, declară Dr. Laszlo Attila

Instituțiile de sănătate publică au fost extrem de solicitate în perioada pandemiei, fapt care a demonstrat că „avem nevoie de instituții de sănătate publică”, a mai adăugat Dr. Laszlo Attila.

Vezi și: Doi ani de la primul lockdown. Rafila și Păun, despre cea mai importantă LECȚIE: Cu siguranță vor mai fi și alte CRIZE

Poliomielita, alertă în România. Simin Florescu, despre rapelul anti-POLIO: Când va apărea o nouă tulpină virală, mai AFURISITĂ decât cele anterioare

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel