Campanie de informare de sărbătorile de iarnă. Ministrul Rafila: să nu transformăm aceste manifestări publice în vectori de propagare a infecţiei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că Guvenrul va desfășura în perioada sărbătorilor de iarnă o campanie de informare pentru prevenirea infecției COVID.

Guvernul, împreună cu autorităţile locale, va derula în perioada sărbătorilor de iarnă o campanie de informare, astfel încât comportamentul preventiv al populaţiei privind respectarea regulilor de protecţie sanitară impuse în contextul pandemiei de COVID să devină o regulă, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Faptul că avem patru zile - 24 şi 25 decembrie, 31 decembrie şi 1 ianuarie - în care manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite, nu înseamnă că trebuie să transformăm aceste manifestări publice în vectori de propagare a infecţiei. De asta este, practic, posibilă organizarea în spaţii deschise fără niciun fel de probleme, cu o condiţie: participanţii, populaţia, şi aici avem mare nevoie de ajutorul mass-media să promovăm un comportament responsabil. O să facem o campanie la nivelul Guvernului, împreună cu autorităţile locale, dar şi cu diversele instituţii din cadrul Guvernului, încât acest comportament preventiv să fie regula. Nu ne dorim sancţionarea, nu sancţionarea este cheia succesului, dar sigur că acolo unde se impun aceste lucruri, vor fi puse în aplicare", a declarat Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a punctat că importante sunt "parteneriatul, încrederea şi comportamentul preventiv".

"Eu cred că principalii, dincolo de cetăţeni, principalii avocaţi ai respectării acestor reguli trebuie să fie operatorii economici. Viaţa noastră ca societate, funcţionarea lor ca operatori economici sunt de legate de faptul că ei trebuie să asigure respectarea tuturor măsurilor la toate tipurile de activităţi pe care le realizează. Ăsta este lucrul esenţial şi asta este cheia ieşirii din pandemie, alături, bineînţeles, de măsurile specifice legate de vaccinare, de testare", a subliniat Rafila, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel