Carantină, coronavirus: Cum îți pregătești casa și familia

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Deoarece noul coronavirus continuă să apară în mai multe locuri, specialiștii în sănătate spun că este înțelept să te pregătești pentru o răspândire mai largă. CDC spune că oamenii nu ar trebui să intre în panică. Deci, ce ar trebui să facă?

Unele etape de bun-simț, care sunt utile pentru orice urgență, cum ar fi vremea severă, vă pot ajuta să vă pregătiți și dumneavoastră și familia în cazul în care aveți nevoie.

Un focar "ar putea dura o lungă perioadă de timp în comunitatea dvs.", avertizează Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA în sfaturile sale de pregătire, notează Medicalxpress.

Un mod bun de a gândi planificarea, spune fostul director CDC, Dr. Fr Fr., este „dacă ar trebui să fii în carantină timp de 14 zile acasă", cum ai face față?

PLĂNUIȚI

Începeți să discutați cu membrii familiei despre cum să aveți grijă unii de alții, discutați despre pregătirile de urgență cu vecinii și cercetați resurse, cum ar fi serviciile de livrare a mâncării în cazul în care nu puteți ieși să cumpărați, recomandă CDC și alții.

Luați în considerare opțiunile pentru a lucra de acasă, dacă este posibil și ce puteți să faceți cu copiii dacă școlile sau centrele de zi se închid

Obțineți copii ale tuturor documentelor de sănătate de care aveți nevoie.

Alegeți o cameră care ar putea fi folosită pentru a separa o persoană bolnavă de restul familiei.

ALIMENTE ȘI APĂ

Câtă mâncare ar trebui să ai la îndemână? Sfaturile variază. Îndrumările CDC pentru pregătirea generală de urgență spun că ar trebui să ai cel puțin o aprovizionare de trei zile. Departamentul de securitate internă din SUA recomandă două săptămâni, iar experții Universității Harvard sugerează de la două săptămâni la 30 de zile.

„S-ar putea să nu puteți ajunge la un magazin sau este posibil ca magazinele să nu fie disponibile, așa că va fi important să aveți provizii suplimentare la îndemână", spune site-ul Harvard.

Asta înseamnă alimente neperisibile și gata de consum. Luați în considerare nevoile speciale, cum ar fi alergiile, afecțiunile medicale, precum diabetul, bebelușii care ar putea avea nevoie de formulă gata de hrănire și copiii mici care ar putea avea nevoie de lapte.

Nu uitați de animale de companie.

Pare puțin probabil ca serviciul de apă să fie perturbat, dar îndrumarea generală a CDC este să aibă cel puțin trei galoane pentru fiecare persoană și animal de companie, a spus Frieden, care conduce acum o organizație care promovează sănătatea publică globală.

MEDICAMENTELE

Frieden sfătuiește să aibă o livrare de trei luni de medicamente importante, precum cele pentru diabet și hipertensiunea arterială. Există riscul ca lanțul de aprovizionare pentru anumite medicamente să poată fi întrerupt, provocând lipsuri, a explicat el.

Nu uitați de alte consumabile de sănătate, cum ar fi calmantele și remediile stomacale.

PRODUSE DE CURATAT

Curățați lucrurile care sunt atinse foarte mult - blaturi, întrerupătoare de lumină, mânere deusă, mânere de dulap - folosind detergent obișnuit și apă, recomandă CDC.

Deborah Charaman, director la Academia de Arte și Științe din Detroit, a urmat acel sfat și pentru locul ei de muncă. Ea a cumpărat marți cutii pulverizatoare de dezinfectantpentru a șterge birourile și mânerele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel