Ce beau cei mai longevivi oameni din lume. Cinci obiceiuri care îți prelungesc viața

Ce beau cei mai longevivi oameni din lume. Cinci obiceiuri care îți prelungesc viața. Foto Unsplash/  autor  Laura Margarita Cedeño
Ce beau cei mai longevivi oameni din lume. Cinci obiceiuri care îți prelungesc viața. Foto Unsplash/ autor Laura Margarita Cedeño

În unele colțuri ale lumii, oamenii ajung să trăiască peste 100 de ani. Aceste părți ale globului dețin unele dintre cele mai valoroase secrete ale longevității și, datorită unor cercetări recente, avem și noi acces la aceste secrete.

Locurile despre care se consideră că dețin secretul longevității sunt cunoscute sub numele de Zonele Albastre - cinci regiuni ale lumii cu cele mai mari concentrații de centenari și supercentenari. Printre acestea se numără Nicoya din Costa Rica, Sardinia din Italia, Ikaria din Grecia, Loma Linda din California și Okinawa din Japonia.


Zonele Albastre au un întreg ritual legat de alimentație, băuturi, exerciții fizice și practici spirituale care îi ajută să trăiască o viață lungă și sănătoasă. 


Iată care sunt băuturile care îi mențin sănătoși pe cei mai longevivi oameni din lume.

1. Beau apă minerală.

Nicoya, care se află în largul coastei Pacificului din Costa Rica, are un secret al longevității pe care celelalte Zone Albastre nu îl au. Apa din Nicoya este bogată în calciu și, potrivit ABC News, are atât de mult calciu încât cinci litri pe zi ți-ar asigura necesarul zilnic de calciu. Acest lucru înseamnă că nu numai că se hidratează zilnic, dar primesc în mod natural și un mineral important de fiecare dată când beau un pahar de apă.


2. Se bucură de un pahar de vin roșu.

Potrivit unei cercetări publicate în American Journal of Lifestyle Medicine, locuitorii Zonelor Albastre beau vin în mod regulat, cu excepția adventiștilor din Loma Linda, California. Sardinienii beau un tip specific de vin numit vin Cannonau. Se spune că acest vin are de peste două ori mai multe flavonoide decât alte tipuri de vin roșu, care sunt substanțe fitochimice ce au beneficii pentru sănătatea inimii.

3. Beau mult ceai.

Unul dintre lucrurile pe care multe persoanel longevive din din Zona Albastră le au în comun este că încorporează ceaiul în dieta lor zilnică. De exemplu, potrivit unui articol din National Geographic care acoperă Zonele Albastre, locuitorii din Okinawa beau zilnic ceai verde.

S-a constatat că ceaiul verde are multe beneficii pentru sănătate, care pot contribui la o viață lungă și sănătoasă. Este plin de catechine, care sunt un tip de flavonoide care ajută la combaterea radicalilor liberi, reduc riscul unor tipuri de cancer și ajută la reducerea riscului de boli de inimă, potrivit Eatthis.

4. Beau împreună.

Regiunile din Zona Albastră pun preț pe comunitate și pe petrecerea timpului cu prietenii și familia, acesta fiind unul dintre factorii care, potrivit cercetătorilor, îi face pe acești oameni să aibă o viață atât de lungă și sănătoasă.

De exemplu, locuitorii din Okinawa au adesea un Moai, care este un grup apropiat de oameni care mănâncă, beau și trăiesc viața împreună. În Sardinia, Italia, oamenii petrec timp cu familia și vecinii lor în mod regulat, și adesea iau masa și beau vin împreună. În Nicoya, Costa Rica, ei practică o politică a ușilor deschise cu comunitatea lor și adesea împărtășesc și ei mâncare și băutură împreună.

5. Beau pe podea.

Mulți oameni din Okinawa încă practică arta de a sta pe podea pentru multe dintre activitățile lor zilnice. De multe ori mănâncă, socializează, citesc și beau ceai pe podea, acesta fiind unul dintre obiceiurile care îi mențin sănătoși!
Potrivit site-ului oficial al Blue Zones, șezând pe podea și stând în picioare "își exersează picioarele, spatele și centrul corpului într-un mod natural, pe măsură ce se ridică și coboară toată ziua. De asemenea, statul pe podea îmbunătățește postura și crește forța, flexibilitatea și mobilitatea generală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel