Ce este TDC, BOALA de care ar suferi Vladimir Putin. De ce are fața UMFLATĂ: "Știe că e pe moarte, e în agonie"

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce este TDC - Dismorfofobia
Ce este TDC - Dismorfofobia

Ce este Dismorfofobia (TDC), diagnosticul pus de medici lui Vladimir Putin și care ar fi boala în fază terminală de care ar suferi acesta și care îi umflă fața.

Analiștii, specialiștii ș ofițerii de informații militare care lucrează acum la Pentagon l-au tot studiat pe Vladimir Putin pentru a-și da seama de unde vine comportamentul său agresiv sau... care este motivul pentru care are fața umflată.

Mai mulți oficiali americani au declarat că președitele Vladimir Putin este "frustrat și posibil instabil din punct de vedere psihic și delirant", în timp ce alții au declarat că președintele rus ar fi grav bolnav și ar avea o boală în fază terminală. Mai precis, sursa care a aruncat această informație în spațiul public spune că Vladimir Putin ar avea cancer intestinal în fază terminală.

Ce DIETĂ are Vladimir Putin. Meniul și regulile CIUDATE pe care le-a IMPUS. Mâncarea sa, SCANATĂ, la fel ca cea a Reginei Elisabeta

Conform Daily Mail, chiar dacă declarațiile au fost făcute sub protecția anonimatului, acestea ar veni din partea unui ofițer de informații care lucrează acum pentru Pentagon și care a spus că Vladimir Putin este "pe ultima sută de metri".

Fața umflată a lui Putin ar fi semnul că face chimioterapie sau ia steroizi, în timp ce expresia sa solemnă ar fi din cauza faptului că are dureri constante.

Mai mult, acesta spune că motivul pentru care e atât de agresiv în atacul cu Ucraina, dar și cu amenințările la adresa NATO este pentru că "știe că este pe moarte și vrea să lase o moștenire".

"În trecut l-am văzut zâmbind, dar în 2022 sunt puține imagini cu el părând fericit. Privirea lui sugerează că suferă. Oamenii noștri sugerează că privirea lui furioasă este cel mai probabil rezultatul faptului că este în agonie. Oamenii noștri sunt încrezători că este bolnav. Este îngrijorat de Covid, deoarece își ține personalul la distanță", declară sursa neidentificată pentru Daily Star.

Colaboratorul Pentagonului adaugă că şeful de la Kremlin a avut în ultimul timp un comportament ciudat, o distanţă considerabilă pe care a luat-o şi faţă de apropiaţii săi şi cumva datele acestea şi aspectul său fizic le-ar da de înţeles specialiştilor că ipoteza unei boli ar fi perfect întemeiată.

Specialiștii, semnal de alarmă despre boala lui Putin: Ceva nu e în regulă, e INSTABIL psihic

Putin ar lua medicamente de stimulare a mușchilor

 

Lord Owen, medic și fost ministru de externe l-a acuzat pe Putin că a folosit medicamente pentru stimularea mușchilor și a detaliat cum acest gen de medicamente i-au schimbat fața.

"Uitați-vă la fața lui Putin, vedeți cum s-a schimbat. Acum are o față ovală. Oamenii care au spus,că este vorba de chirurgie plastică sau Botox, nu cred asta deloc.

Putin, fie ia steroizi anabolizanți ca un culturist, și este foarte mândru de mușchii săi și de fâșiile până la brâu și toate cele de genul acesta. Fie ia corticosteroizi. Dacă iei aceste medicamente, asta îți dă această față", ar fi declarat Lordul Owen pentru Times Radio.

În noiembrie 2020, profesorul universitar Valery Solovei, a sugerat că Vladimir Putin ar fi bolnav de Prakinson și cancer.

La acea vreme, purtătorul de cuvânt de la Kremlin susținea că declarațiile sunt "fără sens" și că "totul este în regulă cu președintele".

Ce este dismorfofobia sau tulburarea dismorfica corporală (TDC), diagnosticul pus lui Vladimir Putin

 

Vezi și: Ce operații estetice are Vladimir Putin. Medicii i-au dat de GOL adevărata FAȚĂ: E CLAR, NU e același! Se numește dismorfofobism

Ei bine, pe de altă parte, medicii plasticieni pun totul pe seama unor operații estetice necontrolate și nereușite, dar care i-au condus către diagnosticul de dismorfofobie, informații, evident, negate vehement de Vladimir Putin.

Dismorfofobia (TDC) este o tulburare dismorfică a corpului și se referă la o persoană care nu este mulțumită de înfățișarea sa și își face numeroase operații, pentru a o îmbunătăți.

Cuvântul este de origine greacă și este compus din dys = diform, morphe = aspect exterior, phobios = fobie, adică frica de diformitate. Cu alte cuvinte, dismorfofobia este o tulburare psihică, iar cei care suferă de asta au obsesii greu de conceput pentru marea majoritate.

O persoană care suferă de această... boală își petrece ore întregi pe zi verificând defectul pe care are impresia că-l are.

35 % dintre cei afectați petrec circa 8 ore pe zi gândindu-se la diformitatea închipuită, se verifică mereu în oglindă, au impresia că sunt urmăriți constant și sunt mereu îngrijorați de modul în care sunt receptați de cei din jur.

Dismorfofobia - simptome

 

Persoanele care sufera de dismorfofobie se consideră foarte neatractivi, respingători, cheful de viață le dispare, lăsând loc unor alte temeri.

În ceea ce privește tratamentul, de regulă, cei care suferă de dismorfofobie au nevoie de ajutor specializat, iar tratamentul psihoterapeutic poate fi benefic pentru depășirea acestei tulburări.

Mai mult, persoanele care sufera de TDC nu prea se lasă fotografiate și evită reuniunile de familie sau alte evenimente, pentru că anxietatea lor crește foarte mult tocmai pentru că nu au controlul. 

O mare parte dintre cei care au dismorfofobie evita situațiile publice în care nu se simt confortabil din mai multe motive, pentru că se declanșeaza teama de a nu fi judecați de ceilalți, , pentru că se simt exclusi din grup.

O altă caracteristică este dificultatea de a se relaxa și de a asculta. 

Pentru majoritatea celor care suferă de dismorfofobie - perfect înseamnă perfect și au o atitudine de tipul "totul sau nimic".

Uneori, situația se poate înrăutăți extrem de mult și se poate ajunge la auto-amputare sau sinucidere.

Și sigur, o mare parte dintre persoanele care au TDC trec des pragurile medicilor chirurgi plasticieni pentru o serie de intervenții estetice.

Dismorfofobia - cauze

 

- abuzuri sau neglijare din partea părinților,

- abuzuri ale fraților, prietenilor, profesorilor încă de la vârste fragede

- o traumă severă în urma căreia se declanșează o serie de sentimente profunde și dureroase pe care persoana nu le poate exprima

- dezechilibru al unor substanțe chimice din creier, un dezechilibru care, cel mai probabil, este transmis genetic de la persoane care suferă de tulburare obsesiv compulsiva sau alte tulburări anxioase și este cauzată de deficiențe în secreția de serotonină care este produsă în cantitate mai mică decât ar fi normal.

În ceea ce privește tratamentul acestei boli, ea include medicație antidepresivă și psihoterapie cognitiv-comportamentala, psihoterapie psihanalitica, hipnoză. În plus, este recomandată implicarea membrilor familiei sau a altor persoane importante pentru pacient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel